Gazete Emek-  

İstanbul İkitelli’de 20 Ocak’ta evinden işe giderken Başakşehir’de otobüsten inen ve kimliği belirsiz kişilerce zorla bir arabaya bindirilerek kaçırılan Gökhan Güneş günler süren mücadele sonucu bulundu.

ETHA'da yer alan habere göre bu sabah saat 06.00 sıralarında gözleri kapalı şekilde Başakşehir’de bırakılan Güneş, kendi imkanlarıyla aile evine döndü.

Gökhan Güneş’in kaçırılmasından sonra açılan “#GökhanGüneşNerede” adlı sosyal medya hesabından ise Güneş ailesinin evinden çekilmiş bir fotoğraf paylaşıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

“5 gün önce devlet tarafından kaçırılan Gökhan, şuan ailesinin evinde.

Gökhan'ın aile, arkadaşları ve yoldaşları 5 gündür verdiği mücadele ile Gökhan'ı o kirli ellerinizden aldı.

Size bir kişiyi daha kaybettirmeyeceğiz!

#SizKaçırdınızBizAldık”

NE OLDU?

Gökhan Güneş’ten haber alınamaması üzerine ailesi, ilk olarak İkitelli’deki Şehit Zeki Kaya Polis Karakolu’na giderek başvurdu. Ancak polisler aile ile ilgilenmedi. Bunun üzerine aile, 21 Ocak’ta savcılığa başvurdu. Kamera görüntülerinin incelenmesini ve çocuklarının bulunmasını istedi. Fakat savcılık da herhangi bir adım atmadı. Girişimleri sonuçsuz kalan aile, daha sonra kendi imkanlarıyla Gökhan Güneş’in akıbetini öğrenmeye çalıştı.

İETT kamera kayıtlarında yapılan incelemede, Güneş’in 79 FY hattına bindiği tespit edildi. Otobüsün içindeki kamera görüntüleri Gökhan Güneş’in, Başakşehir’deki işyerinin önünde indiğini gösteriyordu. Gökhan’ın çalıştığı inşaat firmasının kamera görüntüleri de incelendiğinde, kaçırıldığı kesinleşmiş oldu.

Kamera görüntülerinde, işyerine 50 metre uzaklıktaki Şehit Abdülselam Özatak İlköğretim Okulu durağında Gökhan Güneş’in inmesinin ardından etrafını bir grubun sardığı ve zorla durağın önünde bekleyen araca bindirdikleri görülüyordu. Kaçırıldığı anlaşıldıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nü arayan Gökhan Güneş’in avukatlarına “Burada yok” ve “Hakkında herhangi bir arama kararı” yok yanıtları verildi.

Güneş ailesi kendi imkanlarıyla buldukları kamera görüntülerini yetkililere ulaştırsa da, bu girişimler de karşılıksız kaldı. Bu arada aile, İETT otobüsünün içindeki görüntüleri kendilerine veren kişilerle ilgili soruşturma başlatıldığını öğrendi. Otobüs içindeki kamera görüntülerinin aileye veren İETT yetkililerinin, 79FY hattının dış kamera kayıtlarını ise vermediği de belirtildi.

Sosyal medyada “#GökhanGüneşNerede” ve “#GökhanGüneşiBırakın” etiketleriyle Güneş için kamuoyu yaratılmaya çalışılırken, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’ne başvuruda bulunan Gökhan Güneş’in ailesi bir basın açıklaması yaparak çocuklarının akıbetini sordu.

Farklı zamanlarda ise Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Galatasaray Lisesi, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi ve İkitelli’deki Zeki Kaya Polis Karakolu önünde eylemler yapıldı. Bu eylemlerde “Gökhan’ı sağ aldınız, sağ istiyoruz” diyen Güneş ailesi fertlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına aldı.

Son olarak İstanbul Adliyesi önünde ailesi ve arkadaşları tarafından nöbet eylemi başlatıldı.

“Gökhan Güneş’in, istihbarat görevlileri veya Terörle Mücadele Polisleri tarafından gözaltında tutulduğunu” savunan ailesi, arkadaşları ve hak savunucuları, Güneş’in akıbetini öğrenene kadar eylemlerini sürdürmeye devam edeceklerini vurguluyordu.

Kaynak: Gazete Karınca 

Editör: TE Bilişim