Gazete Emek- HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı seçilen Selçuk Mızraklı YSK'dan mazbatasını alarak göreve başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 2,5 yıldır kayyumlar tarafından yönetiliyordu. 

31 Mart'a yapılan yerel seçimlerde HDP'nin adayları Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen kazandı. Ancak seçimlerin üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen AKP'nin itirazları nedeniyle mazbatalar verilmiyordu. Bugün sabah itibariyle Selçuk Mızraklı YSK'dan mazbatasını aldı. Diğer eş başkan Hülya Alökmen Uyanık'a ise KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle mazbata verilmedi. Mızraklı ve Alökmen, "Amed ya me ye" slganları ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. Kendilerini yüzlerce kişi alkışlar ve sloganlarla karşıladı. 


Mızraklı ilk olarak belediye meclis salonunda açıklama yaptı. Suya, toprağa ve havaya cemrenin düştüğünü belirten Mızraklı, "31 Mart'a Amed'e halkın cemresi düştü. Hayırlı olsun hepimize. 

Elimizden hukuksuzca 2.5 yıl önce alınan belediyelerimizi halkımızın çabasıyla geri aldık. Bu zaferi halkımız kazandı. Haçbir zafere de çiçekli yollardan gidilmez demişti La Fontaene. 

Binlerce partilimiz gözaltına alındı bizler de çok zorlu bir süreçten geçtik. Tüm bu zorluklara rağmen direndik ve kazandık. Bu kazanım halkımızındır, halkımız da kazanımlarına sahip çıkacaktır." dedi.

Seçim süreci boyunca söylediklerini tekrar eden Mızraklı, "Seçim süreci boyunca bir sözümüz vardı kayyumların bütün yapıklarını inceleyip yasaya uygun olmayanları ortaya çıkartacağız. Ayrıntılı bir denetim yapıp suç duyurusunda bulunacağız. 

Mazbatası verilmen Eş Başkan Hülya Alökmen ise şunları söyledi: Cezaevinde bulunan direnenlere herkese minnet borcumu ifade ederken burada olan olmayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 

Eş başkanlar konuşmalarının ardından tebrikleri kabul etti. 

Editör: TE Bilişim