Gazete Emek- Haklarında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret', 'darbeye çağrı' ve 'ölüm tehdidi' suçlamalarıyla soruşturma başlatılan sanatçılar Müjdat Gezen ile Metin Akpınar, adli kontrol hükmü istemiyle mahkemeye sevk edildi. Metin Akpınar adli kontrolle serbest bırakıldı.

Müjdat Gezen (75) ve Metin Akpınar (77), haklarında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi. İki isim, ifadeleri sonrası adli kontrol hükmü istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Gezen ve Akpınar'ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Her iki sanatçıya da yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Halk Tv'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle "bdelini ödeycekelr" diyerek hedef gösterdiği sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen evlerine gelen polis eşliğinde ifadeleri alınmak üzere Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

Akpınar, evinden çıkışta yaptığı açıklamada "Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz" dedi. Akpınar, "Evden polis arkadaşlar aldı" diye konuştu.

'Bunu bekliyor muydunuz?' sorusunu "Tabii ki." diye yanıtlayan Akpınar, "Evden hastaneye mi yoksa direkt buraya mı getirildiniz?" sorusuna ise "Hayır, buraya geldim." diye cevap verdi.

Dosyaya gizlilik kararı getirildi

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre, Metin Akpınar'ın savcılıktaki ifade verme işlemi saat 12.30 sularında sona erdi. Akpınar'a ifade vermesi sırasında sağlık sorunları sebebiyle özel doktoru da kendisine refakat etti. Öte yandan savcının Metin Akpınar'dan beklemesini istediği kaydedildi. Akpınar'ın ilk önce Basın Suçları Bürosuna götürüldü daha sonra Anayasal Düzene Karşı işlenen suçlar Bürosu'na getirildi ve dosyada gizlilik kararı olduğu kaydedildi.

Polis aracına binmeyi kabul etmedi

Gezen'in Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis geldi. Polis aracına binmeyi kabul etmeyen Gezen kendi aracıyla polis eşliğinde adliyeye gitti. Gezen adliyeye girişinde, "Gözaltı yok. İfade vereceğiz, çıkacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim