Gazete Emek - Cumartesi Anneleri/İnsanları, "Kayıplar bulunsun, kaybedenler yargılansın" şiarıyla 900'uncu hafta eylemini Galatasaray meydanında gerçekleştirmek istedi. Valilik tarafından yasaklanan meydana girişlere bir kez daha izin verilmedi. Polis, birçok kişiyi gözaltına aldı. Akşam saatlerine doğru gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Cumartesi Anneleri/İnsanları kayıplarının akıbetini sormak için sabah saatlerinde Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. Eyleme İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve Öztürk Türkdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Zeynel Özen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile çok sayıda kişi katıldı.

Bu sırada polis, kalkan kurarak açıklama yapılmasına izin vermedi. Milletvekilleri, polis saldırısıyla karşı karşıya kalan Cumartesi Anneleri/İnsanları ve gazetecilere destek için alanda yer aldı. 

CUMARTESİ ANNELERİ/İNSANLARI'NIN AÇIKLAMASI

Cumartesi Anneleri/İnsanları'nın bu haftaki açıklaması şöyle: 

"Biz dünyanın en barışçıl, en haklı mücadelesini yürüten anneleriz, evlatlarız, kardeşleriz, torunlarız, hak savunucularıyız... Galatasaray'da yaşlanan, Galatasaray'da büyüyen, Galatasaray'da doğanlarız. Devletin varlığını inkar ettiği sevdiklerimizi fotoğraflarıyla Galatasaray' da yaşatanlarız Galatasaray'ı mekansız bırakılan sevdiklerimize mezar yeri yapanlarız. İşte bu yüzden Galatasaray bizimdir!"

Gözaltına alınanlara için İnsan Hakları Derneği açıklamalar yaptı. Akşam saatlerine doğru gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

GÖZALTINA ALINANLAR

ÖZTÜRK TÜRKDOĞABN

EREN KESKİN

GÜLSEREN YOLERİ

MASİDE OCAK

JİYAN TOSUN

HASAN KARAKOÇ

İKBAL EREN

MİKAİL KIRBAYIR

HANİFE YILDIZ

ARAT DİNK

Devletin gözaltında kaybettiği sevdiklerimizi arıyoruz, Galatasaray bizim arayışımızın mekanıdır. Gözaltında kaybedilen sevdiklerimizin başına geleden herkes bilsin ve bir daha asla yaşanmasın istiyoruz; Galatasaray bizim hakikat mekanımızdır Kaybedilen sevdiklerimiz ve onlara yaşatılanlar unutulmasın, tarihe not düşülsün istiyoruz; Galatasaray bizim hafıza mekanımızdır. İşte bu yüzden Galatasaray bizimdir!

Sevdiklerimizi bizden alan zihniyetin devamcısı kendi yasalarını bile yok sayarak Galatasaray'ı da bizden almak istiyor. 'Sevdiklerimiz nerede?' çığlığımıza hukukla, adaletle cevap vermek yerine dört yıldır karşımıza copla, kalkanlar dikiliyor. Ama yanılıyorlar, evladını arayan bir anneyi, serdi arayan bir eşi, anne babasını arayan bir evladı, ablasını-ağabeyini arayan bir kardeşi, delesini-ninesini arayan birini kimse korkutamaz. Çünkü onların maruz kaldıklarından daha korkunç bir uygulama henüz icat edilmedi. 900. haftamız nedeniyle bir kez daha hatırlatıyoruz: Ne yaparsanız yapın, 'Evlatlarımız nerede' diye haykırmaktan asla ama asla vazgeçmeyeceğiz. Ne yaparsanız yapın, 'Evlatlarımızı kaybedenler cezasızlık zırhıyla korunman, bağımsız bir yargı önünde hesap versin!' Ne yaparsanız yapın Galatasaray'dan vazgeçmeyeceğiz. Ne yaparsanız yapın, insanlığın vicdanında Galatasaray bizimdir." (

Editör: TE Bilişim