Gazete Emek- Görevden alınarak yerlerine kayyum atanan Siirt Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Baykan Belediyesi Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanları Baran Akgül ve Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin, Gülçin Köneş ve Beşir Aksu ile Belediye Eşbaşkanlığı görevine seçilmesine rağmen mazbatası verilmeyen Resul Kaçar, İl emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Peymandara Turhan, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanı Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Köneş, mazbatası verilmemiş Resul Kaçar ile Beşir Aksu, sevk edildikleri mahkemece adli denetim şartı ile özgür bırakıldı.

Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediyesi Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez ve Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanı Baran Akgül ise, tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkemece, ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.

‘HER SEFERİNDE KAZANIYORUZ’

Dört gündür adliye önünde bekleyen HDP’lilerden Beşir Kaya, kayyum atamalarına tepki göstererek, bu durumu “zulüm” ve “Kürt halkına hakaret” olarak nitelendirdi. Kaya, “Zulümden başka bir şey yoktur. Belediyeyi her seferinde kazanıyoruz. Yine kayyum atıyorlar. Bunu yine kabul etmeyeceğiz” dedi.

Tüm gece süresince kaldırımda bekleyen ve yorulunca kaldırımda bir karton bularak uyuyan yurttaşlardan Remzi Türköz, “Bu bir direniştir. Kayyım iradesini kabul etmiyoruz” diye mevzuştu.

Bekleyenler arasında bulunan Baykan Belediyesi Eşbaşkanı Özden Gülmez’in babası Nahir Gülmez, “AKP’ye oy verirsen helal HDP’ye oy verirsen olmaz! Onlara kayyım diyoruz, kayyım demek bile onlara övgüdür bu kayyım değil, bu bir gasptır” diyerek tepkisini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim