Gazete Emek - CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki TİGEM Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü arazisinde otladıkları gerekçesiyle çok sayıda koyunun 'gözaltına' alındığını söyledi. Tanal, "Ya koyun gözaltına alınır mı?" sözleriyle duruma tepki gösterdi.

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi'nin Meclis’teki görüşmeleri sırasında 'koyunların gözaltına alınması' gündeme getirildi.

Teklifin görüşmeleri sırasında söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde kurulu bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki TİGEM Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü arazisinde otladıkları gerekçesiyle çok sayıda küçükbaş hayvanın alıkonularak, kurumun "Hayvan gözaltı merkezlerine" götürüldüğünü duyurdu.

TIKLAYIN- Süleyman Soylu görevden alınacak iddiası! İşte yerine gelecek isim 

'KOYUN GÖZALTINA ALINIR MI?'

Komisyon sıralarında oturan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’a çağrıda bulunarak sorunun çözüme kavuşturulmasını talep eden Tanal, “Sayın Bakan Yardımcım. Ya, koyun gözaltına alınır mı? Bu koyunların gözaltına alınması hem hayvancılığın geliştirilmesine hem de üretimin geliştirilmesine aykırı, Anayasa'ya aykırı” dedi.

"Türkiye'de insanlar gözaltına alınıyor da koyun ve kuzular da şu anda gözaltına alınıyor Başkanım" diyen Tanal, İçişleri Bakanlığı'na çağrı yaparak, "Yani Türkiye İçişleri Bakan Yardımcısısınız, bu konuda gereğini yapın, hayvanları serbest bırakın" diye konuştu.

TIKLAYIN- Meclis’te, AKP’den Erdoğan’ı kızdıracak hareket: Güvenlik soruşturması teklifi geçmedi

'HAYVANLARI SERBEST BIRAKSINLAR'

TBMM Başkanvekili Haydar Akar, hayvan hakları konusundaki kanun teklifinin Meclis’te beklediğini hatırlatırken, araya giren Tanal, “Başkanım, hayvanları serbest bıraksınlar" dedi. Akar ise, "Buradan yetkililere sesleniyoruz biz de, gözaltına alınan hayvanlar serbest bırakılsın diye biz de yetkililere sesleniyoruz" diyerek Tanal'a yanıt verdi.

Editör: TE Bilişim