Gazete Emek- HDP İstanbul İl Örgütü Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyum atamalarına tepki göstermek üzere Beşiktaş'ta bulunan Hakan Pastanesi önünde basın açıklaması yaparak ardından oturma eylemi gerçekleştirmek istedi.

Ancak, Hakan Pastanesi civarını zırhlı araçlarla ablukaya alan polis, içlerinde HDP’li Milletvekillerinin de olduğu kitleye müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

İstanbul Beşikta'ta gözaltına alınanların Doğan Özkan, Yoldaş Aydın, Hanım Candan, Damla Savci, Nevzat Yaziz, Adem Varlı, Selami Bulut, Mahmut Çavlı, İsmail Toptimur, Mehmet Mert ve Mehmet Mert Karadağ olduğu öğrenildi.


ANKARA'DA DA MÜDAHALE

HDP Ankara İl Örgütü’nün kayyumları protesto etmek için Sakarya Meydanı’nda yapmak istediği oturma eylemine de polis sert müdahalede bulundu. Emek ve demokrasi güçlerinin de destek verdiği eylemde, müdahale sonucu 10 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

İL EŞ BAŞKANI TEHDİT EDİLDİ

HDP Ankara İl Eş Başkanı Zeyno Bayramoğlu polis amiri tarafından “size saygılı olmayı öğreteceğiz, görürsünüz” diyerek tehdit edildi. 

Gözaltına alınanlardan bazılarının ismi şöyle: HDP İl yöneticisi Betül Koca, Veli Saçılık, HDP Mamak İlçe yöneticisi Abuzer Kısa, Ali Özkan, Dilan Karaer, Onur Emre, Muhammet Şuayip Polat.

TEK KOLU DA KEMERİNE KELEPÇELENDİ

Burdur Cezaevi’nde 2000 yılında yapılan operasyonda kolunu kaybeden Saçılık, gözaltına alınırken feci şekilde darp edildi. Saçılık’ın kıyafetleri üzerinde parçalanırken, tek kolu da kemerine kelepçelendi. Saçılık, ayrıca gözaltına alınmaları ardından konuldukları araca biber gazı sıkıldığını ve aracın kapısının üzerlerine kapatıldığını söyledi.

HDP’lilerin de vücutlarında darp izleri oluştu.

Öveçler Güvenlik Şube’ye götürülen Saçılık ve beraberindekiler, haklarında  2911 sayılı “Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Hakkı” Kanunu’na muhalefetten işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.  

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim