Gazete Emek- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan “Kobane soruşturması” kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve eski milletvekillerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 20 siyasetçiden 17'si tutuklandı, 3'ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Karar siyasetçilere, avukatları duruşma salonuna alınmadan okundu. Kararın ardından polis adliye içinde bekleyen HDP'li vekillere ve avukatlara saldırdı.

AVUKATLAR POLİS BARİYERLERİNİN ARKASINDAN SESLENDİ: SALONA GİRMEYİN, BU HUKUKSUZ BİR İŞLEM

Duruşmaya avukatların alınmaması üzerine polis bariyerinin arkasından gözaltındaki müvekkillerine seslenen avukatlar, “Duruşma salonun içine girmeyin, hukuksuz bir işlem yapıyorlar. Avukatlarınızı içeri almıyorlar” dedi.

KARS BELEDİYE BAŞKANI AYHAN BİLGEN'İN DE OLDUĞU 17 SİYASETÇİ TUTUKLANDI

Avukatları duruşma salonuna almadan kararı okuyan mahkeme, HDP eski Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder ve HDP eski MYK Üyesi Gülfer Akkaya adli kontroller serbest bırakılırken, HDP Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür, eski milletvekili Ayla Akat Aka, BDP eski Eş Genel Başkanı ve milletvekili Emine Ayna, HDP eski MYK üyeleri Bircan Yorulmaz, Berfin Özgü Köse, Dilek Yağlı, Can Memiş, Günay Kubilay, Bülent Parmaksız, Pervin Oduncu, İsmail Şengün ve Cihan Erdal, HDP eski Genel Saymanı Zeki Çelik, HDP RTÜK üyesi Ali Ürküt ve Prof. Dr. Emine Beyza Üstün tutuklandı.

Kars Belediyesi'ne kayyum atandı

HDP eski MYK üyesi ve yazarımız Alp Altınörs de 6 yıl önceki soruşturma gerekçe gösterilerek tutuklandı.

KARARIN ARDINDAN SALDIRI

Kararın ardında bariyerlere tepki gösteren avukatlar ve adliye koridorunda bekleyen milletvekillerine polis kalkanlarla saldırdı.

HAKİMDEN KİŞİYE GÖRE MUAMELE

Dün sabah saat 09.00’da adliyeye getirilerek ifadeleri tamamlanan siyasetçiler, hakimlik kararı için bir gün boyunca adliyede bekletildi. Mahkemeye çıkarılan siyasetçilerin duruşmadaki beyanları esnasında hakimin tavrının bazı isimlere karşı nezaketli bazı isimlere yönelik de rahatsız edici bir tarzda olduğu öğrenildi.

HAKİMDEN ESKİ VEKİLE ‘KİŞİSEL SORU’

Ayrıca edindiğimiz bilgilere göre HDP eski Milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder’e hakimin “Kişisel merakımdan soruyorum, İmralı’ya neden gittiniz?” şeklinde bir soru yönelttiği öğrenildi.

Gözaltındaki siyasetçilerin yakınlarının ve aralarında milletvekillerin de olduğu HDP’lilerin adliyedeki bekleyişleri de sürüyor.

Siyasetçiler hakkında Sulh Ceza Hakimliği’nin vereceği karar bekleniyor.


Kars Belediyesi'ne kayyum atandı

 
İçişleri Bakanlığı, " Kars Valisi Türker Öksüz İçişleri Bakanlığının 02.10.2020 tarihli onayı ile Kars Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir" açıklamasında bulundu.


 

Editör: TE Bilişim