Gazete Emek- Van’da 1 Kasım günü yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan, aralarında Saray Belediye Eşbaşkanı Caziye Duman'ın da bulunduğu 15 kadın siyasetçinin savcılık ifadeleri tamamlandı. Sabah saatlerinde getirildikleri adliyede, "PKK/KCK kadın alan yapılanması içerisinde faaliyet yürütme" iddiasıyla savcılık ifadeleri alınan kadınlardan Hatice Akdağ ve Pervin Özgür, adli kontrol şartıyla, diğer 13 kadın siyasetçi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
 
Tutuklanmaları talep edilen kadın siyasetçiler şunlar: Saray Belediye Eşbaşkanı Caziye Duman, TJA aktivistleri Rojbin Akdağ ve Havva Derya, HDP Van İl Yöneticisi Edibe Babur, DBP Van İl Yöneticisi Neriman Urar, HDP'li belediye meclis üyeleri Berken Kızılboğa, Handan Karakoyun ve Serap Güvenç, DTK üyesi Mukaddes Karakoç, Barış Annesi Keve Işık, Atiye Şen, Kebire Karakaya ve HDP yöneticisi Sevil Çetin.

Mahkemeye sevk edilen kadın siyasetçilerden Kebire Budakbeyoğlu Karakaray ve DTK üyesi Mukaddes Karakoç tutuklanırken, Saray Belediye Eşbaşkanı Caziye Duman’ın da aralarında olduğu 13 kadın siyasetçi serbest bırakıldı.

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim