Gazete Emek- Kadıköy'de Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan ve dün akşam saatlerinde sulh ceza hakimliğine sevk edilen kişilerden 11’i hakkında ev hapsi kararı çıktı.

Ev hapsi verilenlerden Aslı Altınok, gözaltı ve sorgulama sürecinde yaşadıklarını sosyal medyadan paylaştı.

Ev hapsi kararına tepki gösteren Altınok “ne savcıda ne hakimde ifademiz alınmadan ev hapsi aldık. Tutukluluk cezası bile olmayan toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefetten açılan soruşturmada, ev hapsi çıktı” dedi.

Aslı Altınok’un paylaşımları şöyle;

“EV HAPSİ aldım. Kimse içinde bulunduğumuz duruma alışmasın diye 3 gün boyunca yaşadığımız hukuksuzlukları anlatacağım. Salı günü Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yapılan polis müdahalesine tepki göstermek için basın açıklamasına katıldım.

Açıklamaya 2 saat kala Valilik yasağı geldi. Onlarca insanla birlikte ben de Boğaziçililerin taleplerini desteklediğim için polis şiddetiyle, 18.15 civarı, Kadıköy Ptt önünden gözaltına alındım. Aynı gün gözaltına alınan 98 kişiyle birlikte Vatan emniyete götürüldük.

21.00 civarı Vatan'da başlayan işlemlerimiz 07.00 civarı bitti. 13 saat boyunca, "pandemi döneminde" 24 kişi küçük çevik otobüsünde bekletildik. Çok temel tuvalet ihtiyacımızı karşılamak için bile polislerle saatlerce kavga etmemiz gerekti.

Normalde emniyette ifade vermeyi reddeder savcılığa ifade veririz. Avukatlara savcının ifade almaya gerek duymadığını emniyette ifade verince hastane kontrolünün ardından serbest bırakılacağımız iletildi. Bunun üzerine emniyette ifadelerimizi verdik.

İfadeden otobüse dönerken 6 farklı otobüsten toplam 22 kişiye "hastaneye giden araç sayılarını düzenlemek için sizi bu araca koyacağız" denerek otobüsümüz değiştirildi. 2 saat sonra savcılığın hakkımızda ek gözaltı kararı çıkardığını öğrendik. Gayrettepe'ye götürüldük.

Gayrettepe'de çıplak aramaya zorlandım. Polis "sütyeninde ne var görmem lazım, prosedür böyle" dedi. Bana ve benden sonrakilere yapamamaları için yine kavga etmemiz gerekti. Erkekler koğuşunda dışkı olduğunu, bu yüzden 16 kişinin 3 kişilik koğuşta kaldığını henüz öğrenebildik.”

Editör: TE Bilişim