Gazete Emek- Munzur Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesinin, 6 Ocak'ta Diyarbakır'dan Dersim’e gelerek kayıp başvurusu yapmasıyla başlatılan arama çalışmalarına Uzunçayır Baraj Gölü'nde devam edildi.

Baraj gölünde sürdürülen arama çalışmalarına İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin yanı sıra Urfa ve Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç polisler ile Diyarbakır Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi katıldı.

Suda görüş mesafesinin çalışmaya uygun hale gelmesiyle beraber dalışlara devam eden dalgıç polisler, belirlenen alanlarda aramalarını sürdürdü. AFAD ve JAK ekipleri de gün boyu göl yüzeyinde ve kıyılarda geniş bir alanda botlarla arama yaptı.

Ekiplerin gün boyu sürdürdüğü arama çalışmalarında bugün de Doku'ya ait herhangi bir ize rastlanmadı.

NE OLMUŞTU?

Dersim’de üniversitede okuyan kızları Gülistan Doku'dan 5 Ocak'ta haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakır'dan gelerek 6 Ocak'ta İl Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusunda bulunmuştu. Doku'nun arkadaşlarıyla görüşen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler, çalışma başlatmıştı.

Baraj gölünde arama yapan ekipler, genç kıza ait bazı notlar, resmi evrak ve makas bulmuştu.

Şüpheli ailesiyle kaçtı

Kamuoyunun bütün çabasına rağmen Doku Ailesi’nin de şüpheli olarak işaret ettiği Zaynal Abarok, polis olan üvey babası ve annesiyle birlikte bir gece yarısı Dersim’den Alanya’ya taşınmıştı. Hatta taşınma sırasında Doku Ailesi, Zaynal Abarok’un evinin önüne gelerek engel olmak için büyük çaba sarf etmişti. Doku Ailesi’nin, avukatların, kadınların ve kamuoyunun bütün taleplerine rağmen şüpheli Zaynal Abarok ve ailesi gözaltına alınmamış, sorgulanmamış, sadece ifadeleri alındı fakat alınarak derinlemesine araştırılma yapılmamıştı.

Doku’nun şüpheli kaybının üzerinden aylar geçmesine rağmen herhangi bir ilerleme sağlanmaması kadınlar tarafından da tepkiyle karşılanıyor. Gülistan Doku’ya sahip çıkmaya devam eden çeşitli çevrelerden kadınlar sosyal medya üzerinden kampanyalarla, “Gülistan Doku nerede*” diye soruyor ve soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunuyor.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim