Gazete Emek- Munzur Üniversitesi öğrencisi kayıp Gülistan Doku’nun annesi ve ablası, Gülistan'ın bulunmaması ve şüphelilerin yargılanmamasına karşı Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemi başlattı. Dersim'de 5 Ocak 2020 tarihinden beri kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun bulunması için oturma eylemi başlatan annesi ve ablası valiliğin pandemi tedbirleri gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Anne Bedriye Doku, “Hepinizin evladı vardır. Ben bir anneyim. Ben kızımı devlete emanet ettim. Benim kızım bir öğrenci. Nerede Gülistan nerede, Gülistan Doku nerede? Benim ciğerim yanıyor” diyerek feryat etti.

Ailenin avukatı Ali Çimen, BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada, Gülistan Doku'nun annesi Bedriye ve ablası Aygül Doku'nun daha sonra serbest bırakıldıklarını ancak gözaltı sırasında "aşırı güç kullanıldığını" söyledi.

Çimen, "Gülistan Doku'nun annesi gözaltı sırasında bayıldı. Ablası ise arabaya binmek istemediği için sırtından tekmelendi. Darp raporu aldık. Ancak polis cep telefonuna el koydu ve darp görüntülerini sildi" dedi.

Avukat Çimen ailenin “etkin bir soruşturma yürütülmediğini ve dosyanın kapatılacağını düşündüklerini ve bu nedenle oturma eylemi başlattıklarını" söyledi. Çimen, kendilerine pandemi nedeniyle oturma eylemine izin verilmediğinin söylendiğini aktardı.

Çimen ailenin serbest bırakılmalarının ardından oturma eylemi için yeniden Seyit Rıza Meydanı'na döndüğünü belirtti.

Gözaltılara Twitter'da 'Hepimiz Gülistan'ın Ailesiyiz' etiketiyle tepki gösteriliyor.

Editör: TE Bilişim