Gazete Emek- Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Doku'nun kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Doku ile kaybolmadan önce son görüşen kişi olduğu belirtilen Zainal Abarakov Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Zainal Abarakov’un ifadesinin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden soruşturmanın yürütüldüğü Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca alınacağı öğrenildi.

İdris Baluken: Tablo çok daha ağırlaşacak

NE OLMUŞTU?

Dersim'de 5 Ocak 2020'den itibaren üniversitede okuyan kızları Gülistan Doku'dan haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakır'dan gelerek 6 Ocak 2020'de polise kayıp başvurusunda bulunmuştu. Doku'nun arkadaşlarıyla görüşen ve cep telefonu sinyallerini izleyen polis, arama çalışması başlatmıştı. Baraj gölünde arama yapan ekiplerce 187 gün su altı ve üstünde sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamaması üzerine aramalara son verilmişti.

Ailenin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesinin ardından Uzunçayır Baraj Gölü'nün kısmen boşaltılarak yeni bir arama yapılmış ancak sonuç alınamamıştı. Aile daha sonra Dersim’de kızları için adalet nöbeti başlatmış, olayda şüpheli olarak görülen erkek arkadaşı Zainal Abarakov’un korunduğunu belirtiyor. Doku’nun eski erkek arkadaşı Rus uyruklu Zainal Abarakov’un annesi Cemile Yücer ise CİMER’e dilekçe yazmış, oğlu Abakarov’u dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel ve diğer yetkililerin bilgisi dahilinde Rusya’ya gönderdiğini ancak olayın ortaya çıkmasından sonra oğlunu tekrar Türkiye’ye getirdiğini belirtmişti.



 

Kaynak: BirGün 

Editör: TE Bilişim