Gazete Emek-KHK ile işlerinden  ihraç edilen ve açlık grevlerinin 144. gününü cezaevinde geçiren Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça fenalaşarak hasataneye kaldırıldı. 


Gülmen ve Özakça önceki gün gece hücrelerinden zorla çıkartılarak götürüldükleri Sincan İnfaz Kampüsü Hastanesi'nde tutuluyor. Gülmen ve Özakça, hastaneye kaldırıldıktan sonra avukatlarıyla görüştü.

Görüşmeye dair bilgi veren avukat Ebru Timtik, "Nuriye ve Semih hastaneye zorla götürüldü. Nuriye güçsüz ve zayıf durumda. Bu yüzden Nuriye'yi yatağındaki çarşafa sararak götürmüşler" dedi. 

Semih Özakça'nın halen fiziki olarak direnebilecek gücü olduğunu belirten Timtik, "Semih'i de darp ederek ve kayışla bağlayarak hastaneye götürmüşler. Biz bu duruma ilişkin tutanak tuttuk ve gereken suç duyurularında bulunacağız" diye konuştu.

Timtik, Gülmen ve Özakça'nın tutulduğu hastanenin koşullarına dair "Nuriye ve Semih'in bulundukları yerde havalandırma yok. Küçük bir odada ayrı ayrı tutuluyorlar ve yalnızlar. 'Refakatçileri yanlarında olabilir, yalnız başına kalamazlar' diye rapor verildiği halde iki gündür yanlarında hiç kimse yok" diye aktardı.

Gülmen ve Özakça'nın açlık grevine devam edecekleri ve herhangi bir müdahaleyi kabul etmediklerinin altını çizen avukat Timtik, "Hastanede tutulmak istemiyorlar. Hastanenin psikolojik durumlarına elverişli olmadığını söylediler. Arkadaşlarıyla beraber kalmak istiyorlar" bilgisini verdi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim