Gazete Emek- 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından oluşturulan OHAL komisyonu ilk defa dün bir dosyaya ilişkin kararını açıklamıştı. 

Açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerine geri dönmesi için DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikası üyeleri ve Ankara Dayanışma OHAL Komisyonu'na dilekçe yollayarak, dosyalarının derhal incelenmesi talep etti.

İstanbul Tabip Odası'nda çalışan DİSK Sosyal-İş Sendikası üyesi 9 işçi, 289 gündür açlık grevinde olan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'nın işlerine geri alınması için OHAL Komisyonu'na dilekçe yolladı. 
 
E-posta ve fax yoluyla postalanan dilekçelerde şu ifadeler yer aldı: 
 
"Haksız yere atıldıkları işlerine iade edilmek için 289 gündür açlık grevinde olan, sağlık durumları her geçen gün kötüye giden ve hayati risk altında olan Araştırma Görevlisi Nuriye Gülmen ve Sınıf Öğretmeni Semih Özakça’nın dosyalarının ivedilikle incelenmesini ve görevlerine iade edilmelerini istiyorum."
 
Sendika üyeleri Gülmen ve Özakça'nın yaşaması ve işlerine geri dönmeleri için tüm işçi ve emekçilere dayanışma çağrısında da bulundu.  

Nuriye ve Semih için Ankara Dayanışma olarak Yenişehir PTT önünde Sırrı Süreyya Önder ve Mithat Sancar 'ın katılımıyla "Nuriye ve Semih İşe İade Edilsin” talebiyle OHAL komisyonuna faks çekildi.


HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Ankara dayanışması adına açıklama yaptı. Önder, Gülmen ve Özakça'nın derhal işlerine geri dönmelerini istedi. 

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim