Ferit ASLAN/DİYARBAKIR     

Gazete Emek- Dünya sanatçısı Ahmet Güneştekin, ünlü mimar Emre Arolat ile birlikte geldiği memleketi Batman’da, önce Hasankeyf’i ziyaret etti, ardından Kısmet mahallesinde resme olan ilgileriyle bilinen kadınlarla bir araya geldi. Vali Hulusi Şahin ile kadınları ziyaret eden Güneştekin, mahallenin sokaklarını kadınlarla birlikte boyadı.

“BATMAN SANAT İLE ANILMALI”

Adını taşıyacak Çağdaş Sanatlar Müzesi için Batman’a gelen uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin, beraberinde ünlü mimar Emre Arolat ve müzenin Sanat Direktörü Murat Pilevneli ile birlikte Vali Hulusi Şahin’i ziyaret etti. Ünlü mimar Arolat’ın Hasankeyf’te hayata geçirmek istediği proje için tarihi ilçeye giden konuklar, akşam saatlerinde de Kısmet Mahallesi’nde sokak sanatçılarının güzelleştirdikleri sokaklarda da geleceğin sanatçılarıyla birlikte fırça tuttu. 

Batman’ın sanatla anılması gerektiğini belirten Güneştekin, “Dünyanın her yerinde sokak sanatçıları var. Bir dönemler kadın intiharlarıyla gündeme gelen Batman’ın artık sanatla anılması çok önemli. Genç yetenekleri önemsiyoruz. Batman’ın sokaklarını güzelleştiren kardeşlerimize boya desteğinde bulunduk.” dedi. 

Vali Şahin, Güneştekin ve beraberindeki konukları karşılayan usta öğretici Yıldız Tüzer, çalışmalarına destek veren Güneştekin’e teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim