Gazete Emek-  Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya yönelik öğrenciler tarafından dün başlatılan eyleme bugün üniversitenin öğretim üyeleri de katılarak açıklama yaptı. Protestolara siyasetçilerden, ODTÜ'den ve halktan da destek geldi.

AKP'li Melih Bulu katıldığı bir programda protestolardan sonra gözaltına alınan öğrencilerden 15'inin 'örgüt mensubu' olduğunu söyledi.

5 Ocak 2020 tarihinden beri şüpheli şekilde kaybolan Gülistan Doku için kadın örgütleri yurt genelinde eylemler düzenledi.

HDP'li 4 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için meclise fezleke sunuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''darbe dönemindeyiz, her şey yapılabilir'' diyerek HDP'nin kapatılabileceğini söyledi. 

ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

HDP'li 4 milletvekilinin daha dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke

HDP’li 4 milletvekili hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle fezlekeler Meclise sunuldu. Fezleke hazırlanan milletvekilleri arasında Ömer Faruk Gergerlioğlu da var.

Koronavirüs tablosunu açıklayan Sağlık Bakanı: Ağır hasta sayımız azalıyor

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu'na göre, toplam vaka sayısı 2 milyon 270 bini aştı.

YÖK'ten Boğaziçi Üniversitesi açıklaması

YÖK, Boğaziçi Üniversitesi'ne Rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada 'rektör (adayı) olabilmek için, eski/yeni hiçbir mevzuatta, ilgili üniversitenin kadrolu profesörlerinden biri olma koşulu aranmamıştır' ifadesi yer aldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanan AKP'li Melih Bulu, protesto eden öğrencileri 'örgüt üyesi' yaptı!

AKP'li Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından çıkan protestolara ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

Gözaltına alınan LGBTİ+ aktivisti öğrencilere cinsel saldırı ve ölüm tehdidi

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylem sonrası hedef gösterilerek gözaltına alınan LGBTİ+ aktivistlerine işkence yapıldığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu: HDP kapatılabilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Genel Merkezi’nde gazeteciler ile bir araya geldi. HDP'nin kapatılması iddialarına "Darbe dönemindeyiz, her şey yapılabilir" dedi.

Altan Tan’dan AİHM kararı ve ‘vitrin mankeni’ tartışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalar

Eski HDP milletvekili Altan Tan, Boğaziçi Üniversitesi’ne daha önce AKP'den milletvekilliği adaylığı başvurusunda bulunmuş birinin rektör olarak atanmasını, ve AİHM’in Selahattin Demirtaş ile ilgili kararı gibi gündemdeki birçok konuyu Medyascope’ a değerlendirdi.

Gülistan Doku’dan bir yıldır haber alınamıyor

Tunceli Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasının üzerinden bir yıl geçti. Abla Aygül  Doku, "Feryadımız göğe erdi ama bir türlü yetkililerin kulaklarına ve vicdanına ermedi" diye konuştu.

Sebahat Tuncel: HDP’yi kapattırmamak için safları sıklaştırmak gerek

4 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Sebahat Tuncel muhalefetin halkla kurduğu bağın zayıfladığına dikkat çekerek ‘’Kürt sorunu çözülmeden Türkiye’de gerçek anlamda bir demokrasi gelişmeyecektir'’ ifadelerini kullandı.

Leyla Güven'in tutukluluğuna itiraz reddedildi

DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in avukatlarının mahkemeye yaptığı tutukluluğa itiraz reddedildi.

'Hayatımın Haberi' adlı kitapta gazeteci Akinan'dan Erdoğan ile ilgili dikkat çeken iddia!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2005 yılında bir gazeteciyle yaşadığı gerginlik, yıllar sonra bir kitapta yer aldı. Gazeteci Akinan, yayınlanan kitapta Erdoğan için ‘’ Bir anda koluyla boynumu çok sert bir şekilde sıkmaya başladı. Aşırı öfkeliydi’’ ifadelerini kullandı.

En beğenilen siyasetçi anketi açıklandı: İki isimden biri muhalefeti sel gibi alıp götürebilir

MetroPOLL Araştırma Başkanı Prof. Özer Sencar, İmamoğlu ve Yavaş'ın muhalefetin temsilcisi olabilecek güce sahip olduklarını dile getirdi.

Boğaziçi eylemleri gerekçesiyle birçok öğrenci gözaltına alındı

İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi'nde dün yapılan "Üniversitemizde kayyum rektör istemiyoruz" eylemi sonrası 13 ilçede operasyon. Polise mukavemet gösterdiği gerekçesiyle 28 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

HDP ve DBP’li yöneticilerin yargılandığı davada mahkeme heyeti salonu terk etti

Gaziantep’te PKK/KCK soruşturması kapsamında aralarında HDP ve DBP’li yöneticilerin de yer aldığı duruşmada avukatların verdiği ön itiraz talebini mahkeme kabul etmeyince gerginlik yaşandı.

Sağlık Bakanlığı’ndan aşı açıklaması

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşısının analiz çalışmalarına başladığını duyurdu.

Editör: TE Bilişim