Gazete Emek- 17 Aralık tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katıldığı, Gaziantep Panorama Müzesi'nden düzenlenen Habertürk TV canlı yayınının hazırlıkları sırasında gerçekleşen skandal bir görüntü ortaya çıktı. Röportajı gerçekleştiren gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın, mikrofonunu ayarlayan kişiye tokat attığı görüldü.

Tokatlanan kişinin İhlas Haber Ajansı’nın Gaziantep muhabiri Ahmet Demir olduğu, yayın sırasında canlı yayın ekibine yardımcı olduğu öğrenildi. Üniversite mezunu Demir, Gaziantep’te efendiliği, hoşgörülü hareketleri ile tanınıyor.

Paylaşılan videoda Sarıkaya’nın yayın konuğu Şahin ile konuştuğu sırada yanına gelen muhabirin kulaklık ile ses bağlantısını kontrol ettiği görüldü. O anlarda Sarıkaya’nın bir anda sinirlenip yanındaki ajans çalışanına tokat attığı kameraya yansıdı.

Erdoğan: Faizi 4 puana kadar indirdik, yine düşüreceğiz

MUHARREM SARIKAYA ÖZÜR DİLEDİ

Sosyal medya hesabından özür metni yayınlayan Sarıkaya şu ifadeleri kullandı:

*Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin'den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum… Muharrem SARIKAYA

TGS'DEN TEPKİ 

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) da açıklama yaparak Sarıkaya'yı kınadı. Açıklamada şöyle denildi:

"Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir'e yönelik çirkin hareketini en sert biçimde kınıyoruz. Sarıkaya'nın meslektaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz."

CHP’Lİ ŞENCAN’DAN TEPKİ

Görüntüyü sosyal medya üzerinden paylaşan Gaziantep-Şahinbey Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Hasan Şencan olaya tepki gösterdi. Şencan şu ifadeleri kullandı:

“AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in karşısında gazeteci Muharrem Sarıkaya ses teknikerine tokat atıyor, Fatma Hanım hiç bir şey olmamış gibi davranmaya devam ediyor. Yazıklar olsun!”

Araba fiyatlarında rekor zam! 300 binden fazla zamlanan araçlar oldu

"ÇOK ZORUMA GİTTİ BİR ŞEY YAPAMAMAK VE KARŞINDAKİ İNSANIN BİR ŞEY YAPMAMASI"

Öte yandan konuyla ilgili Cumhuriyet'e konuşan İHA Muhabiri Ahmet Demir, yayın sırasında yaşananları anlattı. Demir şunları söyledi:

"Ben kameramanlık görevi yapıyordum. Muharrem Bey, kendi kanallarıyla irtibat kurabilmesi için kendi telefonunu kullanmak istedi. Kendi telefonumuzu vermek istedik ama kendisi ısrarla kabul etmedi. Kendi telefonu çekmeyince yayın esnafında sürekli hareket yaptı. Görevim olmasa da durumla ilgilenip telefonumu verdim ve sonrasında bana bu hamleyi yaptı. Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması."

Sarıkaya'nın özür dilediğini ifade eden Demir, "Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim ancak avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için hukuki süreci başlatacağım. Salı günü dava açacağım" diye devam etti.

Ekonomistler Reuters'a konuştu: Türk Lirası’ndaki erime ne zaman ve nasıl duracak?

HABERTÜRK'TEN AÇIKLAMA 

Habertürk TV gelen tepkilerin ardından bir açıklama yayımladı. 

Habertürk TV'den yapılan açıklama şöyle oldu:

Habertürk TV’nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu canlı yayınında Ankara Temsilcimiz Muharrem Sarıkaya’nın gerçekleştirmiş olduğu kabul edilemez ve izahı olmayan davranışından ötürü İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir arkadaşımızdan, ailesinden, çalıştığı kurumdan ve tüm kamuoyundan Habertürk olarak içtenlikle özür dileriz.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Muharrem Sarıkaya'ya sosyal medyadan çok sayıda tepki geldi.

İşte o tepkiler: 

FATMA ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA 

AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın canlı yayında İHA çalışanı Ahmet Demir’e tokat atmasına ilişkin açıklama yaptı.

Şahin, "Canlı yayın ortamını bozmak, orada o yayın için emek veren tüm çalışanlara karşı bir saygısızlık olacağından yayına devam etmek için büyük çaba gösterdim. Çaba gösterdim diyorum, çünkü daha önce hiç şahit olmadığım böyle bir durumda tek düşüncem yayının sürmesini sağlamaktı" dedi.

'KARGAŞANIN DAHA DA BÜYÜMEMESİ İÇİN...'

Yaptığı açıklamada, yaşanan olayın nahoş bir durum olduğunu belirten Şahin, olayın kabul edilemez olduğunu söyledi. Şahin, "Tüm kamuoyuna ve özellikle de basın emekçilerine en derin üzüntülerimi ifade etmek isterim" dedi.

Şahin'in açıklaması şu şekilde:

"Habertürk TV'de konuk olduğum bir canlı yayında maalesef son derece nahoş bir durum yaşandı. Yayının başından itibaren yaşanan teknik aksaklıklar Muharrem Sarıkaya'nın çalışan tekniker arkadaşa asla kabul edilemez bir müdahalesiyle devam etti. Kargaşanın daha da büyümemesi için büyük bir gayretle yayına devam etmeye çalıştım. İlk kez böyle bir olayla karşılaştım ve üzüntümü şu an da tarif etmeme imkan yok.

Ahmet Demir kardeşimizin mağduriyetini ve üzüntüsünü o andan beri yüreğimde hissediyorum. Zaten hemen sonrasında Muharrem Sarıkaya ile konuyu konuştuk. O da Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi.

Şunu belirtmek isterim ki, olay anında tepki verememiş olmam tepki duymadığım anlamına gelmiyor. Ancak canlı yayın ortamını bozmak, orada o yayın için emek veren tüm çalışanlara karşı bir saygısızlık olacağından yayına devam etmek için büyük çaba gösterdim. Çaba gösterdim diyorum, çünkü daha önce hiç şahit olmadığım böyle bir durumda tek düşüncem yayının sürmesini sağlamaktı.

Dilerim bugün karşı karşıya kaldığımız bu nahoş olay, bundan sonrasında tüm emekçilerin sosyal ortamlarının ve çalışma koşullarının iyileşmesi konusunda bir farkındalık oluşmasına vesile olur.

Tüm kamuoyuna ve özellikle de basın emekçilerine en derin üzüntülerimi ifade etmek isterim."

MUHARREM SARIKAYA İSTİFA ETTİ 

İHA muhabiri Ahmet Demir'e tokat atan HaberTürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya görevinden istifa etti. 

HaberTürk'ten yapılan açıklamada, "Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya görevinden istifa etti. Habertürk TV’nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu canlı yayında Muharrem Sarıkaya, sosyal medyaya yansıyan İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir'e tokat attığı görüntüleri sonrasında görevini bıraktı." denildi. 

Editör: TE Bilişim