Gazete Emek-Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programının konuğu AKP Grup başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu oldu. 

 

 

 

Akbaşoğlu, Türkiye'deki hayat pahalılığından bahsederken Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerini örnek göstererek, yüzde 6-7 oranındaki enflasyonla 150 Euro'ya yapılan bir market alışverişinin, şimdi 750 Euro çıktığını iddia etti. Programın sunucusu Kübra Par'ın; hesaplama hatası yaptığı konusundaki uyarısına rağmen AKP'li Akbaşoğlu kabul etmeyerek sözlerini sürdürdü. 

 

Akbaşoğlu, canlı yayında şu sözleri kullandı:

 

"Türkiye’de yaşadığımız Avrupa ile Amerika ile kıyas etmek gerektiğini sonuç itibarıayla Türkiye’yi etkileyen Türk insanını etkileyen kriz olmadığını... Dolayısıyla bugün 150 Euro'ya dolan bir poşet Fransa’da, Almanya’da 750-800 Euro'ya doluyor. Dolayısıyla yüzde 6-7 oranında, yani yüzde 1’ler dolayındayken altı yedi kat artış oldu."

 

KÜBRA PAR UYARDI: 'BU SÖZLER SOSYAL MEDYAYA DÜŞER'

 

Kübra Par, “Yüzde 6-7 artıyorsa o kadar fark olmaz, 150 Euro'dan 750 Euro'ya çıkmaz” sözleriyle araya girdi. Akbaşoğlu açılamasına devam etmesi üzerine Kübra Par, "Sonradan bu açıklamalar sosyal medyada çok kullanılıyor, o yüzden uyarmak istedim” ifadelerini kullandı.

 

Par, "Dediğinizin olması için enflasyonun yüzde 7 değil, yüzde 200-300 falan olması gerekir" dedi. 

 

Akbaşoğlu ise, "Yüzde 5'le, 6 ile çarptığınızda zaten o rakamı alırsınız" dedi. 

 

Sosyal medyaya düşen videoya 'Basit Matematik bilen bu hesabı yapmaz', 'Bu isimler Türkiye'yi yönetiyor' yorumu yağdı.

 

DOĞRUSU NE?

 

150 Euro'luk bir alışverişin 750 Euro'ya yükselmesi için, o ülkedeki enflasyon oranının yüzde 400 olması gerekiyor. 

 

Yüzde 7'lik bir artış ise, 150 Euro'luk bir alışverişin 160,5 Euro'ya yükselmesi anlamına geliyor.


 

Editör: TE Bilişim