Gazete Emek- Dede, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Derecik ilçesinde piknik alanında gençlere askerler tarafından açılan ateş sonucu bir kişinin başından yaralandığını söyledi.

‘’GENÇLER PİKNİK YAPMAYA GİTMİŞLERDİ’’

Hakkari'nin Derecik ilçesine bağlı Derindere (Çemêkurk) köyünde bir grup arkadaşıyla beraber pikniğe çıkan Reşit Ekinci askerler tarafından havaya açılan ateş sonucu yaralandı. Olayın görgü tanıkları öğlen saatlerinde bir grup gencin Derindere (Çemêkurk) köyünün arkasında bulunan (Celikan) tepesine piknik yapmak amacıyla gittiği sırada olduğunu belirtti.

"AİHM’in tek Türk yargıcı tarafından Demirtaş kararı sızdırıldı, Güven’e ceza verildi!"

Bölgeye yakın olan karakoldan askerler tarafından çağrıldıkları, birkaç kişinin askerlerin yanına giderek piknik yaptıklarını, geriye kalan arkadaşlarının köylü olduğunu ifade etmesine rağmen askerler tarafından dağılmaları istendi.

‘’YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ’’

Gençlerin sadece piknik amaçlı geldiklerini ve gitmek istemediklerini belirtmesi ardından askerler tarafından havaya ateş açıldığı ve Ekinci’nin açılan ateş sonucu başından yaralandığı öğrenildi.

Çin’in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei: Türkiye’ye getirilen aşının Çin’de kullanımı yasak

Ekinci'nin görüntülerde kafasından yaralandığını belirtmesine rağmen rütbeli bir asker tarafından hakarete maruz kaldığı görülüyor. ‘YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ’ Olayla ilgili Twitter hesabından paylaşım yapan Hakkari Milletvekili Sait Dede ise, "Derecik ilçemizde bir yurttaşımız askerler tarafından piknik yapılan alanda silahla vurularak yaralandı. Derecik ilçesinde yurttaşlarımıza sistematik olarak uygulanan bu vahşeti kınıyor, yetkililerden derhal bir açıklama bekliyoruz"

Kaynak: Duruş Haber

Editör: TE Bilişim