Gazete Emek- Mardin'de aralarında HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu kitlenin belediye binasına yürümek istemesi üzerine polisler tazyikli su ve biber gazlarıyla müdahale etti. Polislerin müdahalesine karşı HDP'liler, Mardin-Kızıltepe karayolunu trafiğe kapattı. Müdahalesi sertleşen polise HDP'liler, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganıyla karşılık verdi.

MA'nın haberine göre yolların tek taraflı trafiğe kapatıldığı ve bir kişinin yaralandığı polis müdahalesine rağmen HDP'lilerin bölgede bekleyişi sürüyor.

Diyarbakır'da polis müdahalesi

HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yapacağı açıklama için toplanan milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve yurttaşlara müdahale edildi.

HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) hizmet binası önünde yapacağı açıklama katılmak için Eş Genel Başkan Sezai Temelli, milletvekilleri ve belediye başkanları Lise Caddesi’ne geldi. Polis ablukasına alınan Temelli’nin açıklama yapacağı sırada polis, milletvekillerine ve belediye eşbaşkanlarına müdahale etti. Yurttaşları milletvekillerin bulunduğu noktaya girişlerine izin verilmedi. TOMA’larla yurttaşlara tazyikli su sıkılırken, polis müdahalesinde HDP Milletvekili Ayşa Acar Başaran’ın yaralandığı belirtildi.

Lise Caddesi’nde polisin milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve yurttaşlara müdahalesi sürüyor.

Van’da polis müdahalesi: Milletvekilleri oturma eylemi başlattı

Van'da kayyum atamalarının protesto edildiği eyleme polis iki kez müdahale etti. Çok sayıda kişi yaralandı ve gözaltına alındı.

HDP'li üç büyükşehir belediyesine kayyum atanmasına karşı Van'da bölge milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve partinin il-ilçe yöneticileri yürüyüş düzenlemek istedi. Parti binasından Feqiyê Teyran Parkı'na yürümek isteyen kitleye, polis tazyikli su ve copla müdahale etti. Müdahale sırasında HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç ve bir yurttaş yaralandı.

Daha sonra kitle Cumhuriyet Caddesi'nde oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi yapan milletvekilleri ve kitleye polis ikinci kez göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sırasında cadde sis bulutuna büründü, çok sayıda kişi yaka paça gözaltına alındı, yaralananlar oldu.


Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim