Gazete Emek- Hasan Tunçlar isimli erkek, sosyal medya uygulaması TikTok üzerinden başlattığı canlı yayında çocuğunu istismara maruz bıraktığı görüntüleri yayınladı.

“HASAN TUNÇLAR TUTUKLANSIN” TÜRKİYE GÜNDEMİNE GİRDİ

Görüntülerin yurttaşlar tarafından tespit edilmesinin ardından Twitter’da ‘#HasanTunçlarTutuklansın’ hashtagi Türkiye gündemine girdi. Tunçlar, kız çocuğuna fiziksel ve sözlü tacizlerine karşı gelen tepkilere “İstemeden elim oraya gitti diye böyle yapılır mı?” diyerek kendisini savunmaya çalıştı.

Editör notu: Çocuğun cinsel istismarının gerçekleştiği ana ait video kaydı haberin ana unsuru olmadığı için ve 18 yaş altındaki çocukların haklarını korumakla birlikte güvenlikleri açısından haberde kullanılmamıştır.

GÖZALTINA ALINDI

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sosyal medyada, kızına uygunsuz söylem ve hareketlerde bulunan kişi ile ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının hemen ardından il müdürlüğü ekiplerimiz harekete geçmiştir. Çocuğumuz koruma altına alınmıştır. Bakanlığımız tarafından adli süreç takip edilecektir." ifadelerine yer verildi.

Alınan bilgiye göre, sosyal medyada yer alan görüntüler sonrası harekete geçen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile iletişim kurarak görüntülerde yer alan kişinin İzmir'de yaşayan Hasan Tunçlar olduğunu tespit etti. Bunun üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri Hasan Tunçlar gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı

  Çocuğunun ise İzmir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığı öğrenildi. Bakanlığın Hasan Tunçlar hakkında açılacak davaya da müdahil olacağı bildirildi.

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim