Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın rektör olarak atadığı Nihat Hatipoğlu'nun, canlı televizyon yayında "dinini değiştirttiği" 13 yaşındaki Ermeni çocuğun annesinden yalanlama geldi.

HDP Milletvekili Garo Paylan çocuğun annesiyle ile iletişime geçti. Anne, çocuğunun kendisinin onayı alınmadan ekrana çıkarıldığını söyleyerek, “Çocuğum kesinlikle Müslüman değil” dedi. Hatipoğlu programda çocuğun ailesinden onay alındığını iddia etmişti.

HDP Milletvekili Garo Paylan konuyla ilgili Twitter hesabından, "Nihat Hatipoğlu’nun istismar ettiği Arthur’un annesi ile görüştüm. 13 yaşındaki oğlunun kendisinin onayı olmadan programda ekrana çıkarıldığını söyledi. Çocuk istismarı yapan program hakkında yarın RTÜK’e ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağım." bilgisini verdi.


NE OLMUŞTU?

Nihat Hatipoğlu, Sultanahmet Meydanı'ndan canlı yayınlanan iftar programında 13 yaşındaki Arthur isimli çocuğu sahneye çıkarıp kelime-i şehadet getirtmiş ve çocuğum gönullü olarak müslüman ollmak istediğini öne sürmüştü. Çocuğun adı olan Arthur da "Nihat" olarak değitirilmişti. 


Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim