Gazete Emek-İstanbul Havalimanı’ndan Bodrum’a yapılacak tarifeli seferin gecikmesi nedeniyle çıkan tartışmada yer hizmetleri şirketi çalışanına hakaret ettiği gerekçesiyle Fatma Funda Esenç hakkında, 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Havalimanı’nda, 25 Nisan günü Fatma Funda Esenç’in yer hizmetleri şirketinde çalışan Tuğçe Selvi’ye hakaret ettiği görüntülerinin sosyal medya ve basında yer almasının ardından, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Tuğçe Selvi ve sanığın “Çingenelerle temas etmiyorum” şeklindeki sözleri üzerine gururunun incindiğini ve aşağılanmış hissettiğini belirterek Kütahya’dan şikayette bulunan Rüstem Demirci, müşteki olarak iddianamede yer aldı. İddianamede, İzmir’den suç duyurusunda bulunan Temel Hak ve Adil Fırsatlar İzleme Derneği de şikayetçi olarak bulunuyor.

İddianamede Esenç’e, “hakaret” ve “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçlamaları yöneltildi.

Esenç, iddianamede yer verilen ifadesinde, olay anında stres altında olmasından dolayı suç duyurusu yapılan kelimeleri kullandığını, “Çingene” kelimesini de “saldırgan” anlamında kullandığını söyledi.

İddianamede, Esenç’in “hakaret” ile “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçlarından 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame Gaziosmanpaşa 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Dava, 16 Ekim’de başlayacak.

‘GECİKME OLURSA ŞİRKET TAZMİNAT ÖDER AMA ÇALIŞANA HAKARET KABUL EDİLEMEZ’

Müşteki Tuğçe Selvi’nin avukatı Görkem Gökçe, müvekkilinin yaşananlar nedeniyle manevi tahribata uğradığını belirterek, bunun da yargıda karşılık bulacağına inandıklarını söyledi.

Gökçe, “Müvekkilimize karşı işlenen ‘alenen hakaret’ suçundan dava açıldı. Ayrıca soruşturma aşamasında bir Roman vatandaşın yaptığı şikayet de dosyamızla birleşti. Bu nedenle de sanık hakkında ‘halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçundan da dava açıldı” diye konuştu.

Yaşanan olayın yargıya taşınmasının önemine dikkati çeken Gökçe, “Uçuşlarda bir gecikme olduğunda şirket bununla ilgili tazminatı öder, başka bir kusur olduğunda sonuna kadar hukuki yollar açıktır ama çalışan bireylere yönelik hakaret kabul edilemez” dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Havalimanı’ndan, 25 Nisan saat 17.10’da Bodrum’a gitmesi planlanan Atlasglobal Hava Yolları’na ait uçağın rötar yapması üzerine, bazı yolcularla bilet işlemini yapan görevliler arasında tartışma çıkmıştı.

Tartışma sırasında yolculardan Fatma Funda Esenç’in Çelebi Yer Hizmetleri personeli Tuğçe Selvi’ye hakaret içeren ifadeleri, bir yolcu tarafından görüntülenmiş ve sosyal medyada paylaşılmıştı.

Selvi’nin şikayeti üzerine soruşturma açılmış, ifadesi alınan Esenç adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim