Gazete Emek-  Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Emek Meclisi, 1 Mayıs’a ilişkin yazılı bir mesaj yayımladı.

Mesajda, bu yıl 1 Mayıs’ın koronavirüs salgınından dolayı emekçilerin hayatının daha da zorlaştığı günlere denk geldiği ifade edildi.

İşçilerin salgınla baş başa bırakılarak ‘ölüme terk edildiği’ belirtilen mesajda, salgının emekçiler arasında hızla yayıldığına dikkat çekildi.

Hayatın artık işçiler için ölüm kalım meselesine dönüştüğünü belirten HDK Emek Meclisi’nin mesajında, “Sağlık emekçileri, virüse karşı yeterli koruma ve önlem sağlanamadığı için yaşamlarını yitiriyor” denildi.

“Aile hekimi Erdinç Şahin yeterli koruma ekipmanı olmadığından, Galataport’ta Hasan Oğuz üretim durdurulmadığından virüs kaparak; Adana’da Ali El Hamdani 20 yaş altı olduğu halde sokağa çıkma yasağı sürecinde çalıştırıldığı için ceza yemesin diye kaçarken, kalbinin tam ortasından polis kurşunuyla vurularak katlediliyor. Emekçiler üretiyor, var ediyor, can kurtarıyorlar; hem de canlarını ortaya koyarak yapıyorlar.”
İktidarın salgını “Allah’ın lütfu” olarak gördüğü belirtilen mesajın devamı şöyle:

“AKP-MHP iktidarı siyasi tutsakları zindanda tutuyor; katil erkeği evine gönderiyor; mafyacıları, hırsızları afla ödüllendiriyor. Rant için ihaleler düzenliyor, doğa talanı ve kıyımı devam ediyor. Göçmenleri koz olarak kullanıyor.
“Kürt halkına dönük inkarcı, işgalci politikasını ve saldırganlığını derinleştirerek sürdürüyor. Halkın iradesini tanımıyor; seçilmişlerini tutukluyor, belediyelerine kayyum atıyor. Barışa düşmanlığından vazgeçmiyor.”
Mesajın sonunda bütün işçilere, “Bizler birlik olunca bu düzen yıkılacak. Bu düzeni yıkacak ve yeni yaşamı inşa edeceğiz” şeklinde seslenildi.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim