Gazete Emek- HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın partisiyle arasında sorun olmadığı yönündeki mesajının ardından HDP'den de aynı yönde açıklama geldi.

 

 

 

 

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın sorularını yanıtlarken, Demirtaş ile aralarında hiçbir sorun olmadığını söyledi.

 

"Demirtaş ile HDP arasında bir gerginlik olduğu ifade ediliyor. Böyle bir gerginlik var mı? Demirtaş’ın silahların bırakılmasıyla ilgili çağrılarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, Beştaş'ın yanıtı şöyle:

 

'SORUN VARMIŞ GİBİ YARATILMAK İSTENEN BİR TABLO VAR'

 

"Bunları okuyoruz. Aramızda bir gerginlik yok. İki hafta önce grup başkanvekilimiz ve vekilimiz ziyaret etti. Öncesinde eş genel başkanımız ziyaret etti. Her gün avukatlar ziyaret ediyor. Sürekli bir iletişimimiz var. Selahattin Bey önceki dönem eş genel başkanımız, ben kendisiyle beş, altı yıl beraber çalıştım. Bu konuda özellikle bir sorun varmış, çelişki varmış gibi yaratılmak istenen bir tablo var. Bunun farkındayız. Bunu biz de görüyoruz. Söyleme biçimimiz farklı olabilir, kullandığımız kelimeler farklı olabilir, yöntemimiz farklı olabilir ama HDP ile Selahattin Bey arasında bir ayrıştırma, çatıştırma, sanki rahatsızlık var gibi yapılan değerlendirmelerin tümünün boş olduğunu, karşılığı olmadığını söyleyeyim.

 

‘CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN REHİN TUTULUYOR’

 

Bunu söyleyenlere öneriyorum. Buyursunlar Kobanê davasını izlesinler. Selahattin Bey orada saatlerce konuşuyor. Ve şu anda Selahattin Bey bir rehin. Bu ülkede Adnan Menderes cumhurbaşkanıyken idam edildi. Türkiye tarihi açısından büyük bir utançtır. Şimdi de iki dönem cumhurbaşkanı adayı olmuş, yüzde 13 oy almış bir partinin liderlerinden biri cezaevinde göz göre göre cumhurbaşkanı ve partisi tarafından rehin tutuluyor. Buna kafa yoralım. "Selahattin Bey neden içeride?" Bu sorunun yanıtını bulursak bu çatıştırmanın da sonucunu göreceğiz. Sadece Selahattin Bey değil İdris Baluken, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gülten Kışanak ve yüzlerce arkadaşımız bu nedenle içerideler.

 

Artı Gerçek yazarı İrfan Aktan'ın 29 gazeteciden 29 soruyu yönelttiği Selahattin Demirtaş, HDP ile aralarında sorun olduğu yorumları için şöyle demişti:

 

"Kritik yazılarımı, mesajlarımı ve röportajları çoğu zaman, yayımlanmadan önce Genel Merkezimizle yıllardır paylaşıyorum. Tıpkı bu röportajı kendileriyle paylaşıp bilgi verdiğim, görüş ve önerilerini aldığım gibi benzer şeyleri yapmaya özen gösteriyorum. Bu konuda partimizle aramızda bir sorun ya da kopukluk yok."


 

Editör: TE Bilişim