Gazete Emek- HDP İstanbul İl Örgütü, ‘Şimdi HDP Zamanı’ sloganıyla 4’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.  

Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Bu ülkenin halklarının büyük barışa, güçlü demokrasiye ihtiyacı var. Bu ülkenin emekçilerinin yoksullarının aşa, işe ve refaha ihtiyacı var. Mağdurların, ezilenlerin, adalete ve onurlu bir yaşama ihtiyacı var. HDP bunun içindir. HDP özgürlük, barış, demokrasi, ekmek, iş aş, onur için vardır” dedi.   

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, Abdullah Öcalan'ı övücü sloganlar atıldığı ve örgütsel marşlar söylendiği gerekçesiyle HDP’nin İstanbul kongresiyle ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

TEM DAİRESİ’NDEN AÇIKLAMA 

TEM Daire Başkanlığı, HDP’nin İstanbul kongresiyle ilgili suç duyurusunu, sosyal medya hesabında yaptığı açıklama ile duyurdu. TEM Dairesi’nin açıklaması şöyle: 

“12.12.2021 günü saat 11:00’de İstanbul ili Küçükçekmece ilçesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde HDP İstanbul 4. Olağan Kongresi yapılmıştır. 

Kongre bilgisi üzerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’müzce saat 08:00 itibariyle bahse konu yerde gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Kongre, katılımların akabinde 11:00 itibariyle başlamıştır. 

Kongre salonunda katılımcılar tarafından terör örgütü elebaşını övücü sloganlar ile örgütsel marşların söylenmesinin tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Editör: TE Bilişim