Gazete Emek- Seyid Rıza ve arkadaşlarının Dersim halkının, Kürt Alevi halkının direnişine öncülük ettikleri için hedef alındıklarını belirten Eş Genel Başkanlar, “Diz çökmeyenlerin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.  

Buldan ve Temelli’nin ortak mesajları şöyle:  

“O dönemin yönetimi, 75 yaşındaki Seyid Rıza’yı idam edebilmek için yaşını küçülttü, oğlunu ise yaşını büyüterek idam etti. Son arzusunun aksine, Seyid Rıza’nın oğlunu gözü önünde idam ederek, O’na çok büyük bir acı yaşattı.

SEYİD RIZA TÜRKİYE HALKLARININ HAFIZASINDAN SİLİNEMEDİ

Mezarı bugün bile ailesinden ve Kürt Alevi halkından saklanıyor olsa da, Seyid Rıza, idam edilişinin 82’nci yıldönümünde Türkiye halklarının hafızasından silinemedi, yok edilemedi. Çünkü idamlar, katliamlar, inkâr ve baskı; direnişi ve mücadele azmini yok edemez.

Dersim Katliamı’nı gerçekleştirenleri, bu insanlık suçunu işleyenleri bizler asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Seyid Rıza ve arkadaşlarının büyük direnişlerini vicdanlarımızda, zihnimizde ve mücadelemizde her zaman yaşatacağız.

'KATLİAMLA YÜZLEŞİLMELİ'

Dersim Katliamı, bu ülkenin karanlık tarihinin halen aydınlatılmamış ve yüzleşilmemiş bir dönemidir. Türkiye toplumu bu karanlık tarihle, katliamla, yaşatılan zulümle mutlaka yüzleşmeli ve hesaplaşmayı başarabilmelidir. Hakikatlere ulaşmak ve gerçeklerle yüzleşmek toplumsal barışı ve sağlam bir demokrasiyi kurmanın önemli bir adımıdır.

Devletin zulmüne boyun eğmeyerek zalimlere dert olan, ölüme korkusuzca yürüyen Seyid Rıza ve arkadaşlarını, idam edilişlerinin 82’nci yılında minnetle anıyor, anıları ve mücadeleleri önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.”

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim