Gazete Emek- Mardin’in Savur, Derik ve Mazıdağı ilçelerinin HDP’li belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 10 kişi, haklarındaki 'terör' soruşturmaları kapsamında gözaltına alındı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın, Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü, Suruç Belediye Başkanı Hatice Çevik ve Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez’in de aralarında bulunduğu bazı şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yakalama kararının çıkarılmasının ardından polis, Özaydın, Öncü ve Esmez ile bazı belediye çalışanlarının da aralarında yer aldığı 10 kişiyi gözaltına aldı. Kısa bir süre sonra Suruç Belediye Başkanı Hatice Çevik’in de gözaltına alınanlar arasında olduğu açıklandı.

Mardin’de 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen Ahmet Türk tarafından Mazıdağı ve Derik belediyelerine tahsis edilen bazı iş makineleri kayum tarafından geri alınmıştı. Ayrıca, Mardin-Kızıltepe-Derik-Mazıdağı hattında başlatılan otobüs seferi de iptal edilmişti.

Kaynak: Ortadoğu News

Editör: TE Bilişim