Gazete Emek- Yedi buçuk yıldır tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Çağlar Demirel’in, tahliyesine karar verildi.

Çağlar Demirel’in yargılandığı KCK Ana Davası’nın, 7 yıl 6 ay hapis cezası verildiği davayla birleştirilmesi gerekliliği üzerine Yargıtay tarafından bozulan dava yeniden görüldü.

Yargıtay'ın “örgüt üyeliğinin temadi/sürüp giden” suçlardan olduğu ve KCK’den yargılandığı dosyanın ceza verilen dosya ile birleştirilmesi usul eksikliği olarak değerlendirip bozma kararını vermesinin ardından birleştirilen dosyanın ilk duruşması bugün Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bütün kamyonları parçalamıştı; Şırnak’ta parasını alamadığı iddia edilen ‘kepçe operatörü’ konuştu



Duruşmada Çağlar Demirel ve avukatları hazır bulundu. Ayrıca HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Tevgera Jınen Azad (TJA) ve Çağlar Demirel’in ailesi salona izleyici olarak katılırken mahkeme gazetecilerin alınmaması talimatında bulundu.

İktidara yakın araştırma şirketinden AKP’yi tedirgin edecek sonuç



‘YEDİ BUÇUK YILI AŞKIN DA TUTUKLUYUM’


İddia makamı önceki celsede verdiği mütalaasını tekrar etti. Sonrasında konuşan Demirel, bugüne kadar geçirdiği süreçte kadınlar için çalıştığını ve bundan kaynaklı yargılandığı için de üzüntü duyduğunu belirtti.

Demirel, 2012 yılında belediye başkanı iken tutuklandığını kaydederek, “Ben halka hizmet ettiğim için halk bundan memnun olduğu için hizmet etmeme izin verilmedi tutuklandım. Yine vekil olarak seçildiğimde halkın yanında olduğum için, halkım her türlü sorununu dile getirdiğim için tutuklandım. Mecliste ve meclis dışında yaptığım konuşmalarım ortadadır. Ayrıca defalarca benim üzerime ifade veren kişiyi getirin benimle yüzleştirin dememe rağmen getirmediniz. Kaçma şüphem olduğu söyleniyor; Kaçsaydım çoktan kaçmıştım. Birçok kez yurt dışına gittim geldim ve son gidişimde 4 Kasım’da gözaltına alınacağımı bildiğim halde geri geldim. Benim bir yere gitmeye niyetin yoktu, olmadı olmaz da. Ben buradayım. 10 yıldır yargılanıyorum yedi buçuk yılı aşkın da tutukluyum. Benimle aynı dosyada olan çok sayıda kişi beraat etti fakat ben HDP vekiliyim ve bundan kaynaklı tahliye edilmiyorum” diyerek kendisine dönük olan suçlamaları cevapladı.

Bülent Arınç’tan dikkat çeken açıklama: Dindar insanlar bile tamamen tersine dönecek



TAHLİYE EDİLDİ

Ardından konuşan Demirel’in avukatları mütalaaya iştirak etmediklerini, hazırlanan ilk mütalaa ve son mütalaada da kalem bile oynanmadığını hepsinin kes, kopyala, yapıştır olduğuna dikkat çekti.

Avukatlar mahkemeye AİHM’nin HDP eski dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verilen tahliye kararını hatırlatarak müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Mahkeme yapılan savunmaların ardından kısa bir ara vererek tahliyesine karar verdi.



Kaynak: Demokrat Haber

 

Gazete Emek ile güncel haberleri kaçırmayın ve sosyal medya hesaplarımızdan bize destek verin…

Telegram kanalımıza abone olmak için buraya tıklayın

Bizi Youtube’de takip etmek için buraya tıklayın

Bizi Instagram’da takip etmek için buraya tıklayın

Bizi Twitter’dan takip etmek için buraya tıklayın

Bizi Facebook’ta takip etmek için buraya tıklayın

Bizi LinkedIn’den takip etmek için buraya tıklayın


Editör: TE Bilişim