Gazete Emek- İzmir'de çocukları cezaevinde açlık grevi yapan annelerinin yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. Polisin kendisini darp ettiğini söyleyen HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni “Tecrit kalktıysa ailelere neden saldırılıyor?” diye sordu.

HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 197’inci gününde.

Güven’le beraber HDP’li parlamenterler Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç da 3 Mart’tan bu yana eylemde.

HDP milletvekilleri ile aynı taleple yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan eylemler de sürüyor.

Farklı cezaevlerinde açlık grevinde olan 30 tutukludan 15’inin ölüm orucuna dönüştürdüğü eylemi 24, diğer 15 kişininki ise 14’üncü gününde.

İzmir’de çocukları cezaevinde açlık grevinde bulunan annelerin yapmak istediği açıklamaya engelleyen polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Polis şiddetine tepki gösteren HDP’li vekil Murat Çepni, “Tecrit kalktıysa ailelere neden saldırılıyor?” diye sordu.

Cezaevlerinde açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek amacıyla Konak Eski Sümerbank önünde açıklama yapmak isteyen tutuklu annelerine polis izin vermedi. Açıklama yapmak isteyen annelere engel olan polisler, aralarında HDP İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür’ün de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Arbede de HDP Milletvekili Murat Çepni de polisler tarafından zorla alandan uzaklaştırıldı.

TECRİT KALKTIYSA AİLELERE NEDEN SALDIRIYORLAR?’

Açıklamanın engellenmesinin ardından zorla alandan darp edilerek uzaklaştırılan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve aileler, partinin il binası önünde basın açıklaması yaptı. “Tecrit kalktıysa ailelere neden saldırılıyor?” diye soran Çepni, “Biz bu saldırılardan kaynaklı endişeli olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyoruz. Oyalama mı, bir saldırı konsepti mi geliştirmeye çalışıyorlar? Bunu tutuklu arkadaşlarımız ve bizler anlamaya çalışıyoruz” dedi.

Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyen Çepni, “Ben İzmir Milletvekili olarak polis tarafından engellendim ve tartaklanarak alandan uzaklaştırıldım. Polisin görevi anayasal haklarımızı kullanmamızı sağlamaktır, halka karşı suç işlemek değildir. Bu suçu işleyenler, bunun hesabını mutlaka vereceklerdir” diye konuştu.

Çepni, “Biz bugüne kadar bu zulme direndik, bugünden sonra da halkımızla omuz omuza faşizme karşı direneceğiz. Tecrit kalkmalı, demokrasinin önü açılmalı” dedi.

‘3 BİN İNSAN BEDENİNİ ÖLÜME YATIRDI’

Tutuklu aileleri adına Türkan Yıldırım açıklama yaptı. 3 bin insanın bedenini ölüme yatırdığını söyleyen Yıldırım, “O çocukların anneleri olarak bugün İzmir’de en demokratik hakkımızı kullanmak için Sümerbank’ın önündeydik. Polisin sert müdahalesiyle karşılaştık. Annelerimizi gözaltına aldılar. Biz cezaevlerinde ölümler yaşanmasın diye meydanlara çıkmak istiyoruz. Herkesin de bu direnişe ses vermesini istiyoruz. Tecridin kalktığını söylüyorlar; ama hiçbir adım atılmıyor” dedi.

Editör: TE Bilişim