Gazete Emek- HDP eski Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, “Bir gün mutlaka yine barış masasına oturulacak ve o süreç zarar görmesin diye bazı bildiklerimizi, devletle görüşmelerimizi açıklamıyoruz. Kürt ve Türk halkına barış sözümüz var çünkü” dedi.

Ziya Pir sosyal medya hesabı üzerinden Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci’nin HDP ve Selahattin Demirtaş’ı hedef alan sözlerine yanıt verdi.

“Gelecek Partisi'nden demokrasi beklenmez demiştim. Beklenmez! Yakında faşist ittifakın bir parçası olursa şaşırmam!” diyen Pir sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bir gün mutlaka yine barış masasına oturulacak ve o süreç zarar görmesin diye bazı bildiklerimizi, devletle görüşmelerimizi açıklamıyoruz. Kürt ve Türk halkına barış sözümüz var çünkü. Davutoğlu eğer bir devlet insanıysa sözcüsünü bir kenara çekip E. Ala (dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala) ile biraz bilgilendirsin.”

Temurci’nin HDP’yi “hendek olayları” üzerinden eleştirmesine de yanıt veren Ziya Pir, “Bir gün Davutoğlu'nun sözcüsü ‘çukur kazan HDP’ ifadesi için üzülecektir. Bir daha böyle bir terbiyesizlik yapmadan önce o dönemle ilgili genel başkanıyla konuşsun. E. Mahçupyan daha dün bazı şeyleri ima etti, bizim de bildiklerimiz var. Bunlar tek tek önlerine çıkacak!’ ifadelerini kullandı.

Bir gün mutlaka yine barış masasına oturulacak ve o süreç zarar görmesin diye bazı bildiklerimizi, devletle görüşmelerimizi açıklamıyoruz.
Kürt ve Türk halkına barış sözümüz var çünkü.

Davutoğlu eğer bir devlet insanıysa sözcüsünü bir kenara çekip E. Ala ile biraz bilgilendirsin https://twitter.com/ziyapir/status/1217514510937927680 …

Bir gün Davutoğlu'nun sözcüsü "çukur kazan HDP" ifadesi için üzülecektir.

Bir daha böyle bir terbiyesizlik yapmadan önce o dönemle ilgili genel başkanıyla konuşsun. E. Mahçupyan daha dün bazı şeyleri ima etti, bizim de bildiklerimiz var. Bunlar tek tek önlerine çıkacak! 

Gelecek Partisi Sözcüsünün açıklamaları

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, dün Ankara’da yaptığı açıklamada, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef almış ve Kobani olayları nedeniyle özür dilemesi gerektiğini belirtmişti.

Temurci, “PKK’yı yoldaş Kandil’i barış merkezi olarak görenlerle Türkiye’de siyaset yapmanın zorluğu ortadadır. Kürt kardeşlerimiz hiç merak etmesin. Şu anda MHP ile yol yürüyen iktidar partisine bakıyor güney doğu ve doğudaki kardeşlerimiz. ‘Biz bu siyasal hareketin içinde olamayız. AKP, AKP olma vasfını kaybetmiştir’ diyor. Çukur kazan HDP ile de yol yürümek istemiyor. Onun için 82 milyonu bir ve beraberdir” demişti.

Editör: TE Bilişim