Gazete Emek- HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in hakkındaki cinsel saldırı suçlamasının ardından Hüda Kaya’nın cinsel saldırıya uğradığı iddia edilen kadını ‘şikayetçi olmaması için’ ikna etmeye çalıştığı ileri sürüldü. Konuya ilişkin açıklama yapan Kaya, “Söz konusu kadını arayıp şikayetinden vazgeçmesi için görüştüğüm iddiası gerçek bir iftiradır” ifadelerini kullandı.

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in hakkındaki cinsel saldırı suçlamasının ardından Hüda Kaya’nın cinsel saldırıya uğradığı iddia edilen kadını ‘şikayetçi olmaması için’ ikna etmeye çalıştığı ileri sürüldü. Ardından sosyal medyada trol hesapalrın hedefi haline gelen Kaya konuya ilişkin açıklamasında, “Söz konusu kadını arayıp şikayetinden vazgeçmesi için görüştüğüm iddiası gerçek bir iftiradır” ifadelerini kullandı. dokuz8HABER’den Fatoş Erdoğan’a açıklama yapan Kaya’nın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Partimizin Demokrasi Buluşmaları kampanyası kapsamında Halklar ve İnançlar Buluşması sebebiyle Eş Genel Başkanımız Sayın Mithat Sancar ile birlikte Hatay’da programda olduğumuz sırada sosyal medyada hakkımda gündem yapıldığından haberdar oldum ve korkunç bir iftira ve itham kampanyası başlatılmış olduğunu gördüm. Program biter bitmez ancak bu açıklamayı yapmak durumunda kaldım.”

KONUŞMALARIMDAN RAHATSIZ OLDUKLARININ İFŞASIDIR”

“Malum çevreler, bugün partimizden istifa eden Tuma Çelik ile ilgili olay ile beni bir şekilde ilişkilendirerek hedef haline getirmişler. Bu iftira kampanyası ile sancılarının aslında ne olduğu açıktır. HDP içinde bulunuyor olarak yaptığım paylaşımlar ve konuşmalarımdan nasıl da rahatsız olduklarının ifşasıdır.”

“EN SERT TEPKİYİ GÖSTERDİM”

“Kaldı ki Milletvekili Tuma Çelik ile ilgili bu bilgi bizlere, Kadın Meclisimize geldiği ilk andan itibaren “iki tarafın da evli olarak karşılıklı ve gönüllü bir beraberlik yaşamış olsalar da bu durum asla kabul edilemez. Kendi özel yaşamları, yanlışları kendilerini ilgilendirmekten öte toplumsal bir sorumluluk gereği mutlaka yaptırım uygulanmalıdır.” diyerek en sert tepkiyi göstermişimdir.”

“KİM OLURSA OLSUN KADINI MAĞDUR EDEN SONUÇLARINA KATLANIR”

“Söz konusu kadını arayıp şikayetinden vazgeçmesi için görüştüğüm iddiası gerçek bir iftiradır. Adı geçen kadının adını bile bilmem ve tanımam. Hiçbir şekilde dolaylı veya dolaysız bir ilişkim, irtibatım olmamıştır. Benim de, HDP Kadın Meclisimizin de tavrımız çok nettir. Yaşamımızı kadın mücadelesine adayan, çocuk tecavüzlerini, kadın cinayetlerini, kadına şiddetle ilgili politikaları takip eden, hesap soran bizleriz. Dini de, kadınları da istismar eden, tecavüzcüleri aklayan ve koruyan iktidar ve trolleri bize ahlak ve edep dersi veremezler. Kim olursa olsun kadını mağdur eden sonuçlarına katlanır.”

“KİM OLURSA OLSUN BİR KADINI MAĞDUR EDENE ASLA SAHİP ÇIKMAYIZ”

“Kim olursa olsun bir kadını mağdur edene asla sahip çıkmayız. Uzman çavuşların, Kamu görevlilerinin her gün çocuk ve kadın tecavüzcüleriyle gündem olduğu, yurtlardaki tecavüz olaylarını, AKP’li vekillerin adının karıştığı kadın cinayetlerini ve tecavüzcülerini, iftira atarak bile örtemeyeceklerdir.”

“YALAN VE İFTİRA KAMPANYASINI YAPANLARA YÖNELİK HUKUKİ SÜREÇLERİ AVUKATIM BAŞLATACAK”

“Kadın söz konusu olduğunda hiç konuşamayacak olanlar, yine bu olaylar üzerinden, hiçbir iletişimim olmamasına rağmen bir kadın olarak bana iftiralarla saldırarak, kadın düşmanlığında nasıl bir zihniyete, hadsizliğe ve çirkinliğe sahip olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Bu yalan ve iftira kampanyasını yapanlara yönelik hukuki süreçleri de Avukatım başlatacaktır. Hak ve Hakikatler; ne kadar koyu ve güçlü olsa da yalanların ve kötülüklerin daima üstündedir.”

NE OLMUŞTU?

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, bir kadının şikayetiyle açılan ve ‘iftira’ olduğunu söylediği bir soruşturma nedeniyle partisinin zarar görmemesi için istifa ettiğini açıkladı. Çelik, “Bilinmelidir ki gerçekle alakası olmayan bu iddia üzerine açılan soruşturma dosyasından adil bir yargılama olması durumunda kesinlikle beraat edeceğime inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim