Gazete Emek- İşkur üzeründen birçok kuruma ve şirkete gönderilen çalışanların koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında hastanelerde konumlandırıldığı yönünde bilgiler geldi. Van'da hastanelerde çalışan bazı işçiler çalışma süreleri dolana kadar hastanelerde görevlendirildiklerini söyledi. İşçiler acil birimleri dahil olmak üzere tüm birimlere dağıtım yapıldığını belirtti. Koronavirüs tedavilerinin olduğu bölümlerde de çalıştıklarını belirten işçiler bu yönde ise doyurucu eğitim almadıklarını ifade etti.

RAPOR ALMAK İSTEYEN KİŞİLER TEHDİT EDİLİYOR

Hastanelerde çalışan ve isimlerini vermek istemeyen sağlık çalışanları, Gazete Emek'e yaptıkları açıklamada "COVİD 19 a duyarlı olabilecek riskli aile bireyleri olan kişiler raporlarını çalıştıkları birime sunmalarina rağmen dikkate alınmamıştır. Görevlendirmeye uymayan kişilere bir daha iskurdan basvururlarsa ise yerlestirilemeyekleri söylenerek tehdit edilmişlerdir. Salgının yayılımı açısından  riskli birim olan hastanelerde enfeksiyon kurallarını bilmeyen hatta hiç duymayan kişilerin çalıştırılması başta sağlık çalışanlarını sonrasında halkı olumsuz etkileyecektir" diye konuştu.

İŞKUR ÇALIŞANLARI HANGİ AMAÇLA HASTANELERDE GÖREVLENDİRİLİYOR?

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: 

“Van’da iş-kur elemanlarının Valilik talimatıyla süreleri dolana kadar hastanelerde görevlendirildikleri İfade ediliyor.Amaç ne? İşçilerin sürelerini doldurarak ücretlerimi hak etmeleri mı? Hastanelerde eğitimsiz insanların çalışması korona riskini arttırır.

-Şilan ATBAŞ

Editör: TE Bilişim