Gazete Emek- HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te yaşanan katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, vefat edenleri anarak, Sivas katliamına ilişkin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bulunan Ahmet Turan Kılıç'ın kalan cezasının affedilmesine tepki gösterdi.

Sivas katliamına ilişkin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bulunan Ahmet Turan Kılıç'ın kalan cezasının, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırılmasına yönelik konuşan Özen, "Cumhurbaşkanının böyle bir hakkı var ama öbür taraftan da biliyoruz ki insanlığa karşı işlenen suçlarda ne zaman aşımı olur ne de af olur" diye konuştu.

Davanın da avukatı olan eski CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan da Sivas olaylarına ilişkin davada yaşanan süreçleri anlattı.


YARGIYA TAŞINACAK

"Dede" sıfatıyla Ahmet Turan Kılıç hakkında bir af kampanyasının yürütüldüğüne tanıklık ettiklerini belirten Sarıhan, "Af olduğu zaman özellikle bireylere karşı suç işlemiş olanlar karşısında kamuoyunun, 'evet bu af yerindedir' demesi gerekir. Buraya gelirken en az üç kişi bana, 'Bu nasıl iş Şenal? Bu nasıl bir yanlışlık? Bu nasıl bir ayrım?' diye sordular" ifadelerini kullandı.

Ahmet Turan Kılıç ile ilgili Adli Tıp Kurumu raporunda10 doktordan 4'ünün muhalefeti bulunduğunu belirten Sarıhan, Erdoğan'ın kararına ilişkin idare mahkemesine başvuracaklarını da bildirdi.

Hayatını kaybedenlerin yakınları da yaptıkları konuşmalarla, Ahmet Turan Kılıç'ın sağlık sorunları nedeniyle kalan cezasının Erdoğan tarafından kaldırılmasına tepki gösterdi.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim