Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti, inceleme yapmak için gittikleri Nusaybin’e girişlerinin engellenmesi üzerine HDP Mardin İl Örgütü binasında açıklama yaptı.

Toplantıda konuşan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar kentte kurdukları kriz masasının verilerine göre 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 70’e yakın kişinin yaralandığını Nusaybin’in üçte birinin boşaltıldığını aktardı.

Toplantıya HDP Meclis Başkanvekili Mithat Sancar ile milletvekilleri Pero Dündar ve Ebru Günay da katıldı.

Sancar: Devlet halkı korumalı

“Halk ile bir arada olmamızı istemiyorlar. Demek ki bizden saklamak istedikleri bir şeyler var” diyen Sancar, kendilerine kente girişlerinin tehlikeli olduğu söylediğini aktararak şöyle konuştu:

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki kalabalık heyet sözde incelemelerde bulundukları sırada içeride bulunmalarında sakınca yok. Neden bizim içeride olmamızda bir sakınca gördüler?”

“Bu havan mermilerinin nereden geldiği konusunda herkesin aklında çok ciddi soru işaretleri var. Devletin halkı koruması ve bu soru işaretlerini ortadan kaldırması gerekmektedir. Eğer sivil kayıpları yaşanıyorsa devletin nedenleri aydınlatması gerekmektedir. Ancak bu konuda hiçbir yönelim görülememektedir.” 

Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim