Gazete Emek- Ancak aralarında HDP milletvekilleri Musa Piroğlu, Erol Katırcıoğlu ve Ahmet Şık’ın da bulunduğu partililer polislerce engellendi.

Polisler, darp ettikleri HDP’lilerden bazılarını gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında HDP PM üyesi Nesimi Aday, HDP Ümraniye İlçe Eşbaşkanı Damla Savcı, HDP İl Yöneticisi Sıtkı Tatlıcı da var.

Bu anlarda meydandan geçen bir yurttaş ise tanık olduğu görüntüler karşısında “Hayırdır artık konuşanları da mı gözaltına alıyorsunuz?” diyerek polise tepki gösterdi.

Bunun üzerine polisler, “Evet konuşanları da gözaltına alıyoruz” diyerek bu kişiyi de gözaltına aldı.

Milletvekilleri Musa Piroğlu, Ahmet Şık ve Erol Katırcıoğlu ise meydanda kalmayı sürdürdü.

Polis çemberine alınan vekillerden Piroğlu, maruz kaldıkları müdahaleye “Bu, İstanbul seçimlerinde Saray’ın duyduğu nefretin uygulamasıdır. Bu ülkeye karanlığı yaşatmak için kayyum atanıyor” sözleriyle tepki gösterdi.

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da gözaltına alınmaya çalışan kişiyi polislerin elinden almaya çalıştı. HDP PM Üyesi Nesimi Aday, HDP Ümraniye İlçe Eşbaşkanı Damla Savcı, parti yöneticisi Sıtkı Tatlıcı ile Vedat Fidan ve ismi belirlenemeyen 3 kişiyle birlikte toplamda 7 kişi gözaltına alındı.

Polisler bunun üzerine tekerlekli sandelyedeki Piroğlu ile Şık ve Katırcıoğlu’na da müdahale etti.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim