Gazeteemek- Referandum'a çok kısa bir süre kalırken, referandum çalışmaları da hızlandı. HDP'nin de referandum çalışmaları bölgede kitlesel mitingler şeklinde devam ediyor. 

HDP Sözcüsü H, Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Batman Milletvekili Saadet Becerekli, Diyarbakır Milletvekilleri Feleknas Uca ve Ziya Pir, referandum etkinlikleri kapsamında Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ndeydi. HDP’nin Bismil'deki referandum bürosu açılışı, miting havasında geçti. Alana sığmayan Bismilliler HDP heyetini balkonlardan, çatılardan izledi. 

Yıldırım: Kendilerini ikna edemeyenler bu halkı nasıl ikna etsin

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, bölgedeki baskı politikalarının çöktüğünü iddia etti. Yıldırım, AKP içindeki küskünlere dikkat çekerek, "Bu partiyi kuranlar, başbakanlık, meclis başkanlığı, cumhurbaşkanlığı yapmış olanları ikna edemeyenler bu halkı ikna edemezler. AKP’nin bile tamamının olmayan paket bütün halkların paketi olabilir mi? Bu paket barışa karşı savaşın, zenginliğe karşı fakirliğin, enflasyonun paketidir. Bütün Türkiye için kötülükler getirecek bir pakete karşı duruyoruz. BM ve AB raporlarına yansıdı. Diyorlar ki Sur ve Cizre’de hükümet insanlık suçu işledi. Bunlar 2 yılda hangi suç ve günahlara ulaştıklarını iyi biliyorlar. Öyle bir sistem getirmek istiyorlarki suçlarının hesabı sorulmasın, kimse onları yargılamasın" dedi. 

Baydemir: Bunların Tek Derdi Rojava

HDP Sözcüsü Osman Baydemir ise yaşanan bütün baskıların en önemli nedeninin Suriye ve Rojava'da yaşananların olduğunu söyledi. Baydemir, "Müzakere masasını devirdiler, tek bir nedeni vardı; Kürt Suriye’de anasını görmesin, Kürt statüye kavuşmasın. Tek başına iktidar olmak üzere kardeş kavgasını Suruç’tan Ankara Gar patlamasına kadar sürdüler. “Tek başına bizi iktidar yapın” size istikrar verelim dediler. Sonuç olarak bu ülkeye kaosu dayattılar. Savaş politikasına boyun eğmeyeceğiz. Bizim hayır’ımız savaşa hayırdır. Bizim hayır’ımız OHAL rejimine hayırdır. Bizim hayır’ımız Kürt düşmanlığına hayırdır." diye konuştu. 

Gazeteemek

Editör: TE Bilişim