Gazete Emek-  Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Türkiye Varlık Fonu (TVF) Denetim Raporu görüşülüyor. Komisyonda, Türkiye Varlık Fonu Denetim Raporu’nun milletvekillerine “gizli” damgasıyla verilmesi üzerine tartışma yaşandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Sayın Başkana soruyorum. Milletvekili olarak bizlere gizli ibaresiyle teslim ettiğiniz TVF Denetim Raporunu gazeteci arkadaşlara göstersem bu suç mudur? Basın mensupları buradayken içinden bir satır okusam bu suç mudur? Derseniz ki bu suç? Ben suç işlemeye devam edeceğim. Çünkü asıl, milletin varlıklarına ait bir fonla ilgili denetim sonuçlarını gizli tutmak, açıklamamak suçtur” dedi.

Paylan, ısrarla “suç mudur değil midir” diye sordu. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ise Paylan’ın sorusu üzerine “Ona mahkemeler karar verir” dedi. Yılmaz’ın yanıtı üzerine Paylan da “Bu skandal bir açıklamadır” diye karşılık verdi.

‘OTURUMU ERTELEYİN’

Paylan, şöyle devam etti: “Biz her gün mahkemelerdeyiz. Türkiye’de yasama dokunulmazlığı yok. Kürsüdeki konuşmalarımız bile soruşturma konusu ediliyor, hakkımızda fezlekeler düzenleniyor. Eğer siz bunun suç olup olmadığına mahkeme karar verir diyorsanız, bu oturum yapılamaz. Ben Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi bir milletvekili olarak bu koşullarda denetleme yapamam. Lütfen bu oturumu erteleyin.”

Komisyon Başkanı Yılmaz ise “Mahkemede yarın bir gün sıkıntı yaşarız diyorsanız toplantıyı basına kapatalım o zaman” dedi.

Komisyon görüşmeleri devam ediyor.

Kaynak: Dokuz8haber 

Editör: TE Bilişim