Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından hazırlanan 'Kayyum Raporu' hakkında toplatma kararı verildi. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 14 Mart tarihinde 'örgüt propagandası yapmak' iddiası ile başlatılan soruşturma kapsamında Siirt Sulh Ceza Hakimliği aynı gün 'talebi uygun' bularak, toplatma kararı verdi.

Mahkeme kararının Basın Yayın Kanununun 25'inci maddesi kapsamında alındığı belirtilirken, karar kapsamında raporun basımı, satışı ve dağıtımı da yasaklanarak, tüm baskılarının toplatılarak, el konulması kararı verildiği belirtildi.

RAPOR 28 ŞUBAT'TA AÇIKLANMIŞTI

HDP'nin 28 Şubat'ta Diyarbakır'da, 15 Temmuz darbe girişimi ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lerle Demokratik Bölgeler Partisi belediyelerine atanan kayyumlarla ilgili Türkçe ve Kürtçe hazırladığı rapor bir basın toplantısı ile açıklamıştı.

Raporda, kayyum atamalarından sonra Kürtçe olan birçok mahalle ve park isminin değiştirildiği, kadın merkezleri ve kreşlerin kapatıldığı, ihalelerde usulsüzlük yapıldığına dair örnekler verilmişti. Kitapçık haline getirilen rapor basın mensuplarına da dağıtılmıştı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim