Gazete Emek - Gaziantep'in Nizip ilçesinde 15 kişinin hayatını kaybettiği korkunç kazanın ardından bir acı haber de Mardin'den geldi. Mardin'in Derik ilçesinde yoldan geçen TIR, freninin patlaması ile kazaya müdahale eden ekiplerin üzerine daldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mardin'deki feci kazada 19 kişinin hayatını kaybettiğini 26 kişinin de yaralandığını duyurdu  

İlçe merkezinde geçen Mardin Karayolunda freni patlayan tır önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. Kazada 19 kişi vefat ederken çok sayıda kişi ise yaralandı.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde 3 aracın karıştığı bir trafik kazası meydana geldi. Kaza yerine polis ve itfaiye ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay yerinde kısa zaman büyük bir kalabalık toplanırken, Mardin-Derik kara yolundan hızla gelen başka bir tır ise bu kalabalığın arasına daldı. Can pazarının yaşandığı feci olayda, ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Bölgeye, takviye olarak çok sayıda AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi yönlendirildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından komşu il ilçe hastanelerine kaldırıldı.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, Mardin'in Derik ilçesinde gerçekleşen 16 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin yaralandığı kazaya ilişkin 'ihmaller' olduğunu söyledi.

Günay, kaza yapan TIR'ların Cengiz Holding'e ait olduğunu söylerken, TIR'ların sıklıkla geçtiği tek şeride düşürülmüş yolda uzun zamandır tedbir alınmadığını iddia etti.

Ebru Günay:

#Derik’te ki kaza sonrası hastane önünde ailelerle bekliyoruz. İhmaller zincirine dair söylenecek çok şey var. Cengiz holdingin tırları olması da elbette tesadüf değil.

Yaralılara acil şifalar yaşamını yitirenlerin ailelerine sabırlar.

Editör: TE Bilişim