Gazete Emek- HDP'nin Grup Sözcüsü  Osman Baydemir, grup toplantısında konuştu. Baydemir, Grup Sözcüsü görevini de devretti. 


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Urfa Milletvekili Osman Baydemir, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Baydemir, ilk olarak Somali'de yaşanan saldırıda yaşamını yitirenleri anarak, "Dünyanın neresinde, hangi zihniyet tarafından sivillerin yaşam hakkına saldırı olursa HDP onların karşısında duracaktır" dedi. 
 
'TÜRKİYE'DE İKİ SİYASİ ÇİZGİ VAR: HDP VE DİĞERLERİ'
 
HDP'nin 5'inci yılını geride bıraktığını hatırlatan Baydemir, "HDP 5 yıl boyunca geçmişten aldığı mücadele deneyimiyle özgürlük ve eşitlik bayrağını yüksek bir yerlere taşımanın haklı gururunu yaşıyor. Ne diyorlardı: 'Bunlar asla yan yana duramazlar. İşte 'yan yana duramaz' dedikleri, cumhuriyet tarihinin en büyük ve en çoğulcu demokrasi ve emek blokunu oluşturdu. Bugün HDP fikriyatı bu ülkenin içerisinde bulunduğu tüm girdapların çözüm adresidir. Bir kez daha açığa çıktı ki bu ülkede artık iki siyaset çizgisi var. Bir tanesi HDP bir diğeri de diğerlerinin tümü. Bir tanesi eşitliği birlikte yaşamı savunan HDP; diğeri tekçilikte OHAL’de, sınır dışı operasyonlarda gelecek hedefleyenlerdir" ifadelerini kullandı. 
 
'HDP MUTLAKA MENZİLE ULAŞACAKTIR' 
 
Son iki yılda HDP'ye yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarında başta eş genel başkanlar, vekilleri, belediye başkanları ve sayıları 5 bini bulan üyelerinin tutuklandığını anımsatan Baydemir, "Dünyanın neresinde bir siyasi hareket bu kadar büyük bir baskıya maruz kalırsa, emin olun ki o hareket sesini çıkaramaz. Düşünün bu ülkeyi bugün yöneten iktidara bakın. Eğer genel başkanları cezaevine konsaydı, belediye başkanlarının yerine kayyumlar atansaydı ne olurdu? Söyleyeyim çil yavrusu gibi dağılırlardı. Peki neden sözünü inatla ortaya koyuyor. Çünkü HDP gücünü haktan ve halktan alıyor, sırtını halkına ve hakkına dayıyor. Haktan ve halktan şaşmayanlar, konjonktür ne olursa olsun, inişler çıkışlar olur ama hak yolunda mutlaka menzile ulaşılır. Bir gün gelecek HDP menzile mutlaka ulaşacaktır" diye konuştu. 
 
'BAYRAĞI BİLGEN'E DEVREDİYORUM'
 
Baydemir, şöyle devam etti: "Parti sözcümüz rehin tutulmuştu. Büyük bir onurla şu kürsüde sizlere hitap ederken şunu ifade etmiştim: Ne olursa olsun HDP bu bayrağı yere düşürmeyecek. Bayrağı yere düşürmedik. Onurla taşıdık. Nasıl ki gururla o bayrağı aldıysak müsaadenizle bugün gururla ve onurla parti sözcülüğü bayrağını esas taşıyıcısı olan adı gibi Ayhan soyadı gibi Bilgen olan arkadaşıma devretmenin haklı gururunu yaşıyorum."

Editör: TE Bilişim