Gazete EmekHDP Bismil ilçe binasına ateş eden korucu, ifadesinde 'Psikolojimin bozuk olmasından dolayı alkol aldım, havaya ateş ettim' dedi.
 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bismil ilçe binasına yönelik 12 Kasım gecesi silahlı saldırı gerçekleştiren AKP Bismil İlçe Örgütü yöneticisi Cengiz İldeniz'in korucu olan kardeşi Ömer İldeniz'in ifade tutanaklarına ulaşıldı. Olay sonrası çevrede yapılan incelemeler sonucu aynı sokakta bulunan iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerinde saldırganın İldeniz olduğu tespit edilmişti. 30 saniyelik görüntü kaydında kaldırımda yürüyen İldeniz’in elinde bir tabanca bulunduğu görülüyordu.

HDP yöneticilerinin suç duyurusunda bulunması üzerine İldeniz evinde gözaltına alındı.

Evli ve bir çocuk babası olan İldeniz'in evinde polislerce yapılan aramada, 1 adet Sarsılmaz K11 marka 9x19 milimetre çapında tabanca ve bu tabancaya ait bir adet şarjör, şarjöre takılı vaziyette 7 adet MKE marka 9x19 milimetre çapında dolu fişek, 12 adet 9x19 MKE marka boş kovan, 1 adet AK-47 marka uzun namlulu silah, bu silaha ait 4 adet boş şarjör ve 90 adet dolu fişek ve hücum yeleği bulundu.  Bulunan silah ve mermiler incelenmek üzere Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

'ALKOLLÜYDÜM' DEDİ AMA KOVANLARI TOPLADI

Hakkında 'Korku, kaygı, veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etmek'ten soruşturma başlatılan korucu İldeniz, Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sulh Ceza Hakimliği'nde alınan ifadesinde kendisini şu sözlerle savundu:

"Maddi ve manevi konulardan dolayı psikolojim bir süredir bozuktu. Bu sebeple 11 Kasım 2018 günü alkol almıştım. 12 Kasım 2018 günü saat 00.00 sıralarında alkol aldıktan sonra eve gittiğim esnada ablam Songül Karabulut beni aradı. Bana 'senin eşin hamile, neden alkol alıp bu saatlerde dışarıda dolaşıyorsun' şeklinde bağırıp çağırmaya başladı. Benim de psikolojim bozuk olduğu için beylik tabancamı çıkararak, havaya doğru 9-10 el ateş ettim. Bir müddet sonra güvenlik korucusu olduğum için mesleki açıdan sıkıntı yaşamamak amacıyla boş kovanları topladım ve evime giderek istirahate çekildim. Zaten alkollü olduğum için sağa sola ateş ettiğimi hatırlamıyorum. 12 Kasım 2018 günü saat 23.30'da polis ekipleri evime gelerek, arama yaptılar. Daha sonra beni emniyette getirdiler. Ben ateş ettiğim sırada mermiler HDP parti binasına denk gelmiş. Ben bu durumu emniyette geldiğimde öğrendim. Olay anında kesinlikle HDP binasına yönelik ateş etmedim. Yapmış olduğum bu düşüncesiz davranış sebebiyle pişmanım, söyleyeceklerim bundan ibarettir."

Alınan ifadesinde İldeniz her ne kadar alkollü olduğunu ileri sürse de, söz konusu görüntü kaydında İldeniz'in kaldırımda düz bir şekilde, alkollü olduğunu gösterir hiçbir belirti olmadan yürüdüğü görülüyor. İldeniz'in yine rast gele etrafa sıktığını söylediği mermilerin ise tümü HDP binasına isabet etti.  

SERBEST BIRAKILMIŞTI

Verdiği ifade doğrultusunda savcılık tarafından hakkında 'adli kontrol' ve 'yurt dışı yasağı' talep edilmekle yetinilen İldeniz, sevk edildiği Bismil Sulh Ceza Hakimliği'nce 'yurt dışı yasağı' konularak serbest bırakıldı. 


Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim