Gazete Emek- İçişleri Bakanlığı’nın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan’ı görevlerinden uzaklaştırarak yerine kayyum ataması üzerine olağanüstü toplanan HDP Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Gerçekleştirilen toplantıda kayyum atamalarına karşı önemli kararlaşmalara gidildi.


HDP'li tüm milletvekilleri kayyum atanan üç ilde görevlendirilmesinin akabinde toplanan HDP MYK’si, yeniden başvurulan kayyum politikasına karşı adalet nöbetleri ve oturma eylemleri gibi eylemsellikler başta olmak üzere birçok demokratik ve meşru eylem biçimlerini tartıştı. Yürtütülen tartışmalar sonucunda kayyum politikasına karşı kesintisiz eylem yapma kararı çıktı.

‘31 MART SEÇİM STRATEJİSİ SÜRDÜRÜLECEK’

Toplantıda üzerinde durulan noktalardan biri ise, gerçekleştirilecek eylemlerde “demokrasi ve barış dili”nin kullanılması oldu.

31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde “Kürdistan’da kayyumları süpürme, Batı’da ise AKP-MHP ittifakını geriletme” stratejisi belirleyen HDP, iktidarın yeniden başvurduğu kayyum uygulamasına karşı aynı stratejiyi izleyecek.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANMA ÇAĞRISI

MYK’de kayyum politikasına karşı gösterilecek meşru ve demokratik tepkiler doğrultusunda ilk adım olarak yarın kayyum atanan üç kentteki il örgütü binaları önünde toplanma kararı da alındı.

Bu doğrultuda aralarında parti eş genel başkanları da olmak üzere, milletvekillerine, parti meclis üyelerine, bölge il ve ilçe eş başkanları ile kadın ve gençlik meclislerine olağanüstü toplanma çağrısı yapıldı.

Bu karar doğrultusunda parti yöneticileri, milletvekilleri ve örgütlerine gönderilen bilgi notunda şunlar kaydedildi:

“ Olağanüstü Toplanma Çağrısı

Bütün demokratik kanalların ve zeminlerin tasfiyesini siyaset tarzı haline getiren mevcut iktidar bloğu, Van, Mardin ve Amed Büyükşehir Belediyelerimizi yeniden gasp etmiş bulunmaktadır. Kendi hukuksal meşruiyetini bile kaybetmiş olan bu iktidar, halkın iradesine ağır darbeler vurmaya devam etmektedir. Bununla birlikte birçok ilde yüzlerce belediye meclis üyemiz, parti ve belediye çalışanı arkadaşımız gözaltına alınmış ve operasyonlar hala devam etmektedir. Bu siyasi darbeye karşı susmayacağız ve mücadele hattını daha da büyüteceğiz.

Bu temelde meşru demokratik tepkimizi ortaya koymak için,

1-Amed, Bingöl, Dersim, Batman, Elazığ, Malatya, Erzincan, Antep, Adıyaman’daki il ve ilçe örgütü yöneticilerimizi, il milletvekillerimizi, il ve ilçe belediye eş başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi ve il genel meclis üyelerimizi yarın (20 Ağustos Salı günü) Amed İl Örgütü’nde saat 11.00’da toplanmaya,

2- Van, Bitlis, Muş, Ağrı, Hakkari, Kars, Iğdır, Ardahan il ve ilçe örgütü yöneticilerimizi, il milletvekillerimizi, il ve ilçe belediye eş başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi ve il genel meclis üyelerimizi yarın (20 Ağustos Salı günü) Van İl Örgütü’nde saat 11.00’da toplanmaya,

3- Mardin, Siirt, Şırnak ve Urfa’daki il ve ilçe örgütü yöneticilerimizi, il milletvekillerimizi, il ve ilçe belediye eş başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi ve il genel meclis üyelerimizi yarın (20 Ağustos Salı günü) Mardin İl Örgütü’nde saat 11.00’da toplanmaya çağırıyoruz.”

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim