Gazete Emek-   Halkların Demokratik Partili (HDP) 22 kadın milletvekili, Batman'ın Gercüş ilçesinde 15 yaşında bir çocuğun aralarında uzman çavuş ve polislerin de olduğu iddia edilen 27 kişi tarafından tecavüze maruz bırakılmasını Meclis gündemine taşıdı. 22 kadın milletvekili de, Gercüş'te yaşanan tecavüzü ve başlatılan yargı sürecine ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İçişleri ve Adalet bakanlarının yanıtlaması istemiyle 22 soru önergesi verdi.

Soru önergesi veren milletvekillerinin isimleri şöyle: “Meral Danış Beştaş, Ayşe Acar Başaran, Ayşe Sürücü, Dersim Dağ, Dilan Dirayet Taşdemir, Dilşat Canbaz Kaya, Ebru Günay, Fatma Kurtulan, Feleknas Uca, Filiz Kerestecioğlu, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Hüda Kaya, Muazzez Orhan, Nuran İmir, Oya Ersoy, Pero Dündar, Remziye Tosun, Semra Güzel, Serpil Kemalbay, Şevin Coşkun, Tülay Hatimoğulları, Züleyha Gülüm.”

ADALET BAKANI

Önergelerde, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e şu sorular yöneltildi: “Dosyada ismi geçen 11 kişi içinde polis, asker ve korucu var mıdır? Dosyada ismi geçmeyen 16 kişi ifadeye çağrılmış mıdır?”

 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yanıtlaması için yöneltilen sorular:

“Batman ilinin Gercüş ilçesinde işlenen istismar suçuna ilişkin başlatılan soruşturma ne aşamadadır? Bakanlığınız sürece dahil midir?

15 yaşındaki çocuğun ilk iki gebeliği nerede ve ne şekilde sonlandırılmıştır?

Hastanede sonlandırılmış ise yetkililer yaşanan bu çocuk istismarını neden ilgililere bildirmemiştir?

Söz konusu yetkililer hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Çocuğun ve bahsedilen iki kadının can güvenliği sağlanacak mıdır?”

İÇİŞLERİ BAKANI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ise şu sorular yönetildi:

“15 yaşında ki çocuğun ilk iki gebeliği nerede sonlandırılmıştır?

Hastanede sonlandırılmış ise çocuk istismarı neden ilgililere bildirilmemiştir?

 Suça dair 27 şüpheli varken neden dosyada yalnızca 11 kişinin adı geçmektedir?

İsmi dosyada olmayan şüpheliler hakkında başlatılan bir soruşturma bulunmakta mıdır?

 Dosyada ismi geçen 11 kişi içinde polis, asker ve korucu var mıdır?”

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim