Gazete Emek-  Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel açlık grevine başladı. Demirel, aldığı kararı bugün haftalık telefon görüşmesi gerçekleştirdiği annesi Gülperi Demirel aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.

Cezaevlerinde keyfi uygulamaların gün geçtikçe arttığını belirten Demirel, baskın yapılan koğuşlarında pandemi koşulları ihlal edilerek saatlerce kalındığını ve özel eşyalarına el konulduğunu aktardı.

Demirel, “Antidemokratik uygulamalarla beraber cezaevlerinde süren tecrit ve hak gasplarına, artan siyasi soykırım operasyonlarına ve herkesin terörize ediliyor olmasına karşı”, Seher Orçu isimli bir başka tutuklu ile birlikte bugünden itibaren 5 günlük açlık grevine başladıklarını belirtti.

Cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutuklular da, geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklama ile 27 Kasım'dan (dün) itibaren PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde süreklileştirilen tecrit ve kendilerine yönelik hak ihlallerini protesto amacıyla 5 günlük süresiz ve dönüşümlü açlık grevi eylemine başlayacaklarını duyurmuştu.

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim