Gazete Emek-  Milletvekilliği düşürülerek tutuklanan HDP'li  Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında TBMM'deki eylemi gerekçe gösterilerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'kamu görevini usulsüz üstlenme' ve 'iş yeri dokunulmazlığını ihlal' suçlarından iddianame hazırladı.

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve kararın onanmasının ardından 17 Mart Çarşamba günü milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu bir süre Meclis Genel Kurulu'nu terk etmemiş daha sonra HDP Grup odasında eylemine devam etmişti.

Buradaki bekleyişi sırasında sabaha karşı başka bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gergerlioğlu, aynı gün ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Gergerlioğlu, 2 Nisan günü tutuklanmak üzere evinden gözaltına alınmıştı.

GEREKÇE MECLİS’İ TERK ETMEMESİ

Sincan Cezaevi'nde bulunan Gergerlioğlu hakkında Meclis'i terk etmemesi gerekçe gösterilerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede kamu görevini usulsüz üstlenme' ve 'iş yeri dokunulmazlığını ihlal' suçlamaları yöneltildi.

Kaynak: Siyasihaber

Editör: TE Bilişim