Gazete Emek- İstanbul’da bir alışveriş merkezinin kafesinde başörtülü kadınlara hakaret ettiği öne sürülen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından da hedef gösterilen oyuncu Deniz Çakır, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

ÇAKIR’DAN AÇIKLAMA

Deniz Çakır, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, “Bahsi geçen hiçbir şeyi yapmadım. Suçlamalar benim bugüne kadarki duruşuma ters” dedi.

 Çakır, “Yapılan suçlamaları kesinlikle reddettim. Ben bugüne kadar hiç kimseyi kadın, erkek, başörtülü, başörtüsüz, hayat tarzı, cinsiyeti, dini, inancı, rengi, için ayırmadım. Tam tersine birleştirmek için sosyal projelerde bulundum. Benim her zaman bu güne kadar duruşum ve yaptığım şeyler bellidir. Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için bir sürü mücadele verdim. Bahsi geçen hiç bir şeyi de yapmadım. Zaten ifademi de verdim. Suçlamalar benim bu güne kadar ki duruşuma ters. Bir sanatçı bir kadını başörtülü, başörtüsüz diye ayırmaz. Benim hayatımda türbanlı, başörtülü, farklı dinden, renkten, ailemden, arkadaşlarımdan, hayranlarımdan bir sürü insan var. Bu güne kadar hepsini sarıp, sarmaladım. Hepsi beni çok severler. Şu anda da yanımdalar” diye konuştu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAK DENİZ HANIM’IN DÜŞÜNCELERİNE TERS”

Çakır’ın avukatı Bahri Bayram Belen ise müvekkili hakkında “Hakaret, özel hayatın gizliliğine müdahale ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik” gibi ciddi suçlamalar olduğunu belirtti.

Avukat Belen, olumsuz bir karar çıkabileceğini sanmadığını söyleyerek, adli bir süreç olduğu için olayın ayrıntısını anlatamayacağını söyledi.

Bir gazetecinin, ” ‘Suudi Arabistan’a gidin’ dedi mi?” sorusuna avukat Belen, “Böyle bir şey demediğini söyledi” cevabını verdi. “Suç duyurusunda bulundunuz mu?” sorusuna ise, “Suç duyurusunda bulunmak çok kolay bir şey. Ama bu nedenle suç duyurusunda bulunmak aslında Deniz hanımın düşüncelerine ters, toplumda gerginliği artırıcı bir şey değil. Buna ihtiyaç duymadık” diye cevap verdi.

Oyuncu Çakır, Akit tarafından hedef gösterilmiş ve daha sonra hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Tayyip Erdoğan da, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Çakır’ı hedef gösterip, “Bu ülkenin başörtülü hanımlarına ‘Suudi Arabistan’a gidin’ demek faşistliğin en sefil halidir “dedi.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim