Gazete Emek-İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Heybeliada'daki yangına ilişkin, "Yangın 19.45'te kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çıkan yangınla ilgili, “Heybeliada’daki yangına 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz, 40 personel sevk edildi” açıklamasında bulundu.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Deneyimli herkes Heybeliada’ya gelsin” çağrısında bulundu.

VALİLİKTEN HEYBELİADA YANGININA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Marmara Denizi’nde yer alan Heybeliada’da ormanlık alanda yangın meydana geldi. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. İtfaiye ediplerinin söndürme çalışmaları sürüyor.

Yangın bölgesine giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ”Heybeliada’daki yangına 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz, 40 personel sevk edildi” ifadelerini kullandı.

İstanbul Heybeliada’da Bayraktepe mevkisinde de orman yangını çıktı. Yangına karadan ve havadan ekipler tarafından müdahale ediliyor.Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Acil’ diyerek “Bir haftada 3. yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada’ya gelsin” çağrısı yaptı.

Yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü belirtildi. Geçtiğimiz günlerde de Kınalıada’da yangın çıkmıştı.

2 FARKLI YANGIN ÇIKTIĞI AÇIKLANDI

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, “Adalar İlçemizde bugün saat 17.07’de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Editör: TE Bilişim