Gazete Emek-  Akar, "Türkiye'nin, Silahlı Kuvvetlerimizin, DEAŞ ile mücadele konusunda durması, yavaşlaması, hafife alması asla söz konusu değil, çünkü biz şunun bilincindeyiz, DEAŞ hiçbir zaman Müslümanları ve İslamiyet'i temsil edemez" dedi. Akar ayrıca, Batı basınında Barış Pınarı Harekatı ile ilgili çıkan haberlerde 'Kürtlere karşı operasyon yapılıyor gibi gösterildiğini" söyleyerek "Böyle bir şey yok. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir problemimiz yok" ifadelerini kullandı.


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komite Kanadı ve TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ile Milli Savunma Bakanlığında bir araya geldi. Akar burada “Türkiye’nin, Silahlı Kuvvetlerimizin, DEAŞ ile mücadele konusunda durması, yavaşlaması, hafife alması asla söz konusu değil, çünkü biz şunun bilincindeyiz, DEAŞ hiçbir zaman Müslümanları ve İslamiyet’i temsil edemez” dedi.
 
‘KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK’

Akar, “Ne kimsenin toprağında gözümüz var ne de haksız kazanç peşindeyiz. Yapmaya çalıştığımız şey hudutlarımızın, halkımızın güvenliği, ülkemizin birliği ve bütünlüğü. Ülkemizin hemen dibinde bir oluşum içindeler. Bu terör koridoruna müsaade etmeyeceğimizi başından beri söyledik. Aynı zamanda herkesin toprak bütünlüğüne saygılı olduğumuzu de tekrar tekrar vurguladık” diye konuştu.

‘KÜRTLERE KARŞI OPERASYON YAPILIYOR GİBİ GÖSTERİLİYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'terör örgütüne' karşı açıklamalarının Batı basını tarafından çarpıtılmaya çalışıldığını, “Kürtlere karşı operasyon yapılıyor” gibi gösterilmek istendiğini aktaran Akar, şöyle konuştu:

“Böyle bir şey yok. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir problemimiz yok. Bizim binlerce yıllık tarihimizden gelen milli manevi değerlerimiz var. Kimseye ‘Sen öylesin’, ‘Sen böylesin’ diye bir şeyimiz yok. Biz 82 milyon bir milletiz, Türk milletiyiz. Bunun içinde herkes olabilir. Dini kökeni, etnik kökeni, mezhebi farklı olabilir. Biz bunların hepsini kucaklıyoruz. Siyasi görüşü, mezhebi, yaşam şekli farklı olabilir ama kökümüz aynı, gövdemiz aynı. Biz 82 milyonuz, kardeşiz, et ve tırnak gibiyiz. Bizim Suriye’deki teröristlerle mücadelemizin dışında oradaki Kürt, Arap, Keldani, Arami, Süryani, diğer etnik gruptan insanlarla bizim mücadelemiz asla ve kat’a söz konusu olamaz ama dış basın bunu bilinçli olarak çarpıtıyor. Bizim tek hedefimiz teröristler. Bunun dışında bizim bir hedefimiz olamaz.”

‘TSK ENVANTERİNDE KİMYASAL SİLAH YOK’

Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasıyla ortaya atılan “etnik temizlik” söylemlerini anımsatan Akar, “Bizim askerimizin karşıdan ateş gelmeden, karşısında teröristi görmeden ateş etmesi mümkün değil” diye konuştu. Masum insanlara ateş edilmesinin asla söz konusu olamayacağını vurgulayan Akar, “Bir de ‘kimyasal silah’ yalanı ortaya attılar. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde kimyasal silah yok” dedi.

‘DEAŞ İSLAMİYET’İ TEMSİL EDEMEZ’

“TSK terör örgütü DEAŞ ile savaşmıyor” iddiasını da yanıtlayan Akar, şunları söyledi:

“Bu yalanın da alçaklığın da dibidir. TSK olarak DEAŞ’a karşı göğüs göğüse savaşan tek orduyuz. 3 binden fazla DEAŞ’lıyı Suriye’nin kuzeyinde, 700 DEAŞ’lıyı da Musul’un kenarında etkisiz hale getirdik. Kim yaptı bunları? Cevap yok. Türkiye’nin, Silahlı Kuvvetlerimizin, DEAŞ ile mücadele konusunda durması, yavaşlaması, hafife alması asla söz konusu değil, çünkü biz şunun bilincindeyiz, DEAŞ hiçbir zaman Müslümanları ve İslamiyet’i temsil edemez. Dolayısıyla bu konuda yapılması gereken neyse herkesten daha çok yaptık, yapmaya devam ediyoruz.”

Akar, “Şu anda buralardaki el yapımı patlayıcılar temizleniyor, ekmek dağıtılıyor, seyyar sağlık hizmetleri başladı, insanlar iş yerlerini açmaya başladı. Güvenlik, rahat, huzur, refah için elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Batı basınında yer alan “insani kriz” ifadelerinin de gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Akar, “Orada güvenlik sağlandı, sağlık, yiyecek, su gibi temel ihtiyaçlar veriliyor; AFAD, Kızılay gidiyor, ulaşım açık. İnsani kriz nerede? Olmayan bir şeyi suni bir şekilde gündeme getirip insanların kafasını karıştırıyorlar” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, harekatın başarıyla tamamlanmasıyla Türkiye’nin güney sınırlarının güven altına alınacağını vurgulayarak, “Böylece sınır ötesinde Türkiye’yi tehdit eden unsurların gelişmesine de fırsat verilmeyecek. Buradaki bütün meslek örgütleri olarak sizlere teşekkür ediyoruz. Bizler de buradaki arkadaşlarımla her milli davada, mücadelede olduğu gibi devletimizin yanında, milletimizin emrinde olmaya devam edeceğiz. Dualarımız ve tüm kalbimizle devletimizin ve tüm askerlerimizin yanındayız. Şuna inanıyoruz ki bizler el birliği ile bu mücadeleden zaferle çıkılacak” diye konuştu. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim